Пульс життя міста

73-тя сесія міської ради відбулася минулого четверга й розглянула 34 питання

Серед іншого – затверджений перелік доповнених заходів з реконструкції і ремонтів об’єктів комунальної власності, що повинні здійснитися у 2015 році в межах Програми економічного, соціального та культурного розвитку Каховки (з таблицею ознайомтесь на 19 стор.).

Одноголосно було підтримано Звернення міськради до світових парламентських структур про визнання Російської Федерації державою-агресором.
В межах міської програми поліпшення життєзабезпечення, реабілітації та соціального захисту людей похилого віку та інвалідів було виділено на виплату щомісячної стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилося 90 і більше років; одноразових допомог малозабезпеченим верствам населення, що опинилися у непередбачуваних обставинах, та сім’ям військовослужбовців, які беруть участь в АТО; на поховання померлих непрацюючих та одиноких громадян.

Були внесені зміни до методики розрахунку і порядку використання плати за оренду об’єктів комунальної власності, за якими не пізніше трьох робочих днів з моменту надходження коштів на рахунок комунального підприємства-орендодавця 70% орендної плати останній зобов’язаний перерахувати на відповідний рахунок міського бюджету (раніше ця цифра становила 30%).

Виключенням стали орендодавці-бюджетні установи освітньої та культурної галузі й соціальні служби, які тепер отримали право взагалі всю суму від оренди залишати на власних рахунках задля направлення їх на потреби своїх закладів.

Також вирішено сплатити матеріальне заохочення 25-ти старшим кварталів приватного сектора міста – по 325 грн. за січень-квітень 2015 року. На травневій сесії планується розглянути питання про виплату компенсації за 2014 р., протягом якого, фактично, квартальні працювали без будь-яких матеріальних заохочень.

Найбільшого резонансу набув розгляд питання про розірвання договору оренди й демонтаж встановленого нещодавно при вході в будівлю міськвиконкому банкомату «Сбербанку Росії». І не стільки через дебати між опонентами щодо скасування свого рішення від 24 листопада 2014р. про надання в оренду частки приміщення міськвиконкому (тут депутати були одностайні в думці, що в сучасних політичних умовах така вивіска на фасаді будівлі держустанови є абсолютно недоречною). По-перше, спочатку переважну більшість депутатів обурив неочікуваний прихід «бійців» Правого сектора в камуфляжі, які попередньо не написали заяву з проханням бути присутніми на засіданні (як цього вимагає процедура проведення сесій). Потім, все ж таки, було вирішено дозволити їм залишитися, й обговорення проблеми перейшло в юридичну площину.

За словами юриста виконкому, міськрада не має законодавчого права відміняти власні рішення такого типу, що може спричинити судовий позов банку до міськради, за яким вона буде з комунального бюджету виплачувати позивачеві збитки. Хоча лунало чимало закликів розслідувати, чия ж конкретна вина «в протягуванні» цього рішення (адже в листопаді, при голосуванні, в проектах рішень за формулюванням «надання частки комунальної власності в оренду» не було надано  роз’яснення, яка саме структура збирається орендувати цю частку), з тим, щоби ці збитки були компенсовані саме з кишені винуватця.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest