День захисту дітей святкували два дні

Дитячі розваги до їхнього свята розпочалися з ранку 1 червня.

О 10 годині на площі біля міського Палацу культури «Меліоратор» народ щиро радів святу і веселився від душі, посмішками та оплесками зустрічаючи артистів. Увагу найменших глядачів привернули до себе веселі клоуни Тьопа і Кнопка. Діти з радістю брали  участь у цікавих конкурсах. Не залишились осторонь і дорослі, які також поринули у жваву ігрову програму. Організаторами свята виступили члени Каховської християнської церкви «Відродження» (пастор Сергій Шалухін), які в постановку заходу вклали не тільки багато часу і сил, а і все серце.

 

Пізніше, о 15 годині, розпочався звітний концерт дитячих творчих колективів МПК «Меліоратор», в якому взяли участь близько 200 юних артистів.

Це – один з небагатьох заходів, який незмінно збирає повний зал навіть без оголошень і реклами. Ось і нинішній концерт пройшов при аншлазі. І складно сказати, кому глядачі аплодували більше – малюкам, які тільки починають танцювати, чи старшим, які вражають грацією і пластикою. Кожен танець – як історія, розказана юними артистами. Таких історій – веселих, яскравих, ліричних і глибоких – цього вечора було багато. Кожен вихід дітей на сцену став святом не тільки для них самих та їхніх педагогів, а й для батьків.

Велика подяка колективу МПК «Меліоратор», кожному, хто вносить свою безцінну частку у велику справу розвитку культури і мистецтва у Каховці. А головному режисеру концерту заслуженому працівнику культури України  Надії Сергеєвій, разом з командою однодумців-професіоналів, – честь і шана за багатолітню творчу працю. Свято вдалося завдяки підтримці спонсорів ПП Станіслава Ляшка та директора ТОВ «Агросвіт СВК» Віктора Корні.

Того ж дня біля підприємства «Агрон» розгорнувся незвичайний флеш-моб, організований громадською організацією «Солідарна Україна» для вихованців дитячого будинку «Радість», учнів Коробківської ЗОШ, студентів Каховського агротехнічного коледжу та дітей активістів деяких каховських громадських організацій.

Всі бажаючі отримали справжні малярські пензлі і фарби та заходилися розфарбовувати паркан при в’їзді на підприємство. Дозволено було малювати все, що забажає душа. З не меншим захопленням дітям допомагали  й дорослі – вихователі, вчителі, батьки, працівники «Агрону», члени громадських організацій і навіть сільський голова Коробків Ігор Сегляник. І ось на паркані засяяли безліч яскравих сонечок і відбитки долоньок,  розквітли квіти і калина, поїхали автівки, в українське вбрання одяглися знамениті мультяшні персонажі, замайоріли прапори нашої країни й ГО «Солідарна Україна», розмістилися надписи з побажаннями миру всім і зізнаннями у коханні до своєї милої Батьківщини…

Веселих і задоволених результатами своєї творчості, після низки цікавих фото-сесій та ласування свіжою полуницею, солодощами і морозивом, розвозили дітлахів по домівках дорослі.

Треба зазначити, що День захисту дітей «Солідарна Україна» відзначила ще одним вельми шляхетним вчинком. Відгукнувшись на біду, що сталася у родині каховчан Декадіних, коли після страшної ДТП постраждали тато Олексій і, особливо серйозно, – донька Софійка, громадська організація передала мамі Олені на лікування дівчинки, яка зараз знаходиться в реанімаційному відділенні Херсонської обласної дитячої лікарні, велику суму грошей, а її голова Данило Ходорковський узяв  шефство над Софією Декадіною аж до самого її одужання.

Ранок 2 червня ознаменувався відкриттям нової літньої зміни пришкільних таборів, а разом із ними – розважальною програмою  і чудовим святковим концертом на площі перед РБК ім. Фрунзе.

На святкування зібралося дуже багато діточок – особливо вихованців пришкільних таборів. Веселі танці, пісні, гуморески, рухливі ігри, конкурс малюнку та гарний, доброзичливий настрій прийшлись до вподоби як найменшеньким учасникам і гостям свята, так і педагогам, батькам, бабусям і дідусям, що їх супроводжували.

Організатор – відділ освіти Каховської міської ради – щиро дякує за підтримку народному депутату України Сергію Хланю, каховському представництву компанії «Баєр-Україна» та інформаційному партнеру – газеті «Каховська зоря».

 

До Дня захисту дітей компанія «Каргілл» зробила місту розкішний подарунок – 2 червня  на території СК «Олімпійський» встановлено комплекс вуличних тренажерів, призначених для тренування різних груп м’язів і відпрацювання основних фізичних вправ. Відвідування тренажерів – безкоштовне. Спортивне містечко вже чекає на любителів тренувань на відкритому повітрі.

Ефективність і гарантію безпеки дає їхня конструкція, оскільки в якості основного навантаження використовується вага того, хто тренується, а основа тренажерів забетонована, допустимі навантаження розраховані мінімум на 150 кг.

Ірина СОШНІКОВА, Сергій МАКОГОН, фото «Каховської зорі».

Дякуємо за відгук! Ми цінуємо вашу думку!

Pin It on Pinterest