Чому плюндрується кладовище?

Болючим стало для мене останнє відвідування рідних могил на каховському кладовищі. На жаль, ми вже давно звикли до його занедбаності, буяючих  бур’янів, величезних куп сміття, часто-густо відсутності води в кранах та інших незручностей і негараздів. Але цього разу я отримала справжній шок: на кладовищі  сталася пожежа! Погоріли не тільки ті злощасні сміттєві купи, а й обгоріли столики та лави, рослинність навколо могил і навіть високі дерева!

Не хочу стверджувати, що таке неподобство зробили самі ж наглядачі цвинтаря, спалюючи зібране з могил сміття, там паче, що коли я зателефонувала з обуренням директору КП «КТП» Д.Панасюку, той запевнив мене, що він таких розпоряджень не давав та й його працівники обізнані з правилами протипожежної безпеки. Так, можливо, зважаючи на спеку і посуху, вогонь зайнявся й розповсюдився від кинутого недопалка якоїсь несвідомої та невихованої пересічної людини… Але, погодьтеся, такої великої пожежі не сталося б, якби там не накопичилися ті «сміттєзвалища». Невже так важко було їх прибрати вчасно і не доводити до такого плачевного випадку?!

Кладовище – останній притулок тіл людських. Воно має бути місцем пам’яті, місцем спокою й тихої печалі, а у нас, на превеликий жаль і сором, знову й знову тут відбуваються якісь аварійні ситуації, а якщо називати речі своїми іменами, то – справжнісінький вандалізм і варварство…

Ольга ТЕЛЬНИК,  каховчанка.  Фото Віктора СЕМЕНЕНКА.

[flickr_set id=”72157658009918935″]

Дякуємо за відгук!