«Юні майстрині» з Чорнянки підкорюють світ

Херсонським державним будинком художньої творчості та Координаційною радою Федерації дитячих громадських організацій Херсонської області «Веселкова країна дитинства» протягом грудня 2015 року було проведено обласну конкурс-виставку новорічних та різдвяних композицій «Альтернативна ялинка». Експозицію підсумкової виставки склали 435 новорічних композицій, виконаних в різних техніках та напрямках образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Киев.-Міжнародна-виставка1 Киев.-Міжнародна-виставкаКонкурс засвідчив високий рівень майстерності представлених робіт. Ступінь володіння та використання учасниками технічних можливостей як традиційних, так і новітніх технік образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва показав різносторонній погляд учнівської молоді Херсонщини на сучасне мистецтво. Була представлена велика кількість індивідуальних, складних за будовою творчих робіт.

Приємно, що вихованці гуртка декоративно-прикладного мистецтва «Юні майстрині» (керівник Олена Колодич) Каховського районного центру дитячо-юнацької творчості, що діє на базі Чорнянської школи, також взяли участь у конкурсі й отримали визнання на обласному рівні. Володаркою Гран-прі  стала Дейнеко Вероніка; диплом І ступеню отримала Ломинога Діана, диплом ІІІ ст. – Сєрова Аліна. Диплом ІІ ступеню теж у мешканки Чорнянки Альони Ринчковської, яка, крім “Юних майстринь”, відвідує гурток, що відкрився на базі Чорнянської ЗОШ, під керівництвом Тетяни Лозко – “Умілі рученята”.

Ще приємніше, що рік, котрий пішов, подарував творчим чорнянцям вагомі здобутки й на більш високому рівні. Так, 16-18 жовтня у Києві пройшла XII Міжнародна виставка «Золоті руки майстрів». В рамках цієї виставки був проведений ІІІ Міжнародний дитячий конкурс з бісероплетіння. Учасниками конкурсу стали й 14 вихованців гуртка «Юні майстрині». Примітно, що наші юні землячки увійшли у сотню фіналістів зі всієї України, а Завгородня Анастасія стала призером цього престижного конкурсу. Її кольє «Магнолії» посіло ІІ місце у номінації  «Бісер.

Предмети особистих прикрас та аксесуари». Про цей здобуток стало відомо вже на початку нового року, коли у січневому номері всеукраїнського видання «Модный журнал (Fashion magasin)», яке, між тим, друкується російською та англійською мовами, розраховуючи на закордонних читачів, вийшла не тільки інформація про результати конкурсу, а й стаття керівника гуртка Олени Колодич з ілюстраціями окремих робіт та фотографією юної чорнянської призерки Настусі Завгородньої. До того ж, гуртківці отримали примірник цього журналу з дарчим написом й автографом його головного редактора, де, крім визнання їхніх здобутків, прописане й запрошення до участі в новому подібному конкурсі та виставці, що відбудуться уже в квітні. Отже, з упевненістю можемо констатувати: наші юні майстрині виходять на міжнародний рівень!

Власна інформація.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest