7 сесія каховської міської ради VІІ скликання (відео)

29 січня відбулася 7 сесія Каховської міської ради. З 34 депутатів були присутні 27 – тобто кворум був. На розгляд депутатського корпусу було винесено ряд важливих питань життєдіяльності міста. Після гучних обговорень за участі депутатів Каховської міської ради, депутатів обласної ради, представників громадськості міста, які були присутні на сесії, питання щодо обрання секретаря ради, за пропозицією фракцій “Об’єднання “Самопоміч”, “БЮТ” та “Опозиційний блок”, були перенесені на лютневу сесію.

Після цього більша частина представників громадськості залишила зал засідань, і депутати продовжили розгляд ще більше 40 питань з різних сфер. Напруженим стало обговорення питань “Про хід виконання міської цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роки” та “Про хід виконання Програми по запобіганню та ліквідації випадків підтоплення території міста поверхневими водами на період 2012-2017 р.”. Депутати наголосили на тому, що необхідно в межах компетенції прорахувати та передбачити витрати в рамках цієї програми хоча б частково, адже в місті є будинки, які час від часу страждають від підтоплення.

Ще більше дискусій викликало питання “Про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території міста Каховки”. Після бурхливих обговорень, виступу голови міської ради підприємців та внесення різних пропозицій щодо % ставки від 0 до 1, більшістю голосів було вирішено встановити на території м. Каховки податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у розмірі 0%.

Ще одним цікавим питанням стало затвердження переліку об’єктів комунальної власності міста, які підлягають приватизації. Питання стосувалося об’єкту нежитлового приміщення в багато-квартирному житловому будинку по вул. К. Маркса, 134. Думки присутніх розділилися, і хоча рішення було прийнято більшістю голосів, міський голова наголосив, що долю цього об’єкту мають вирішувати лише самі мешканці будинку, то ж він має намір ветувати це рішення.

Розглянули депутати і питання в сфері культури, спорту охорони громадського порядку тощо.

Рішення прийняті під час 7 сесії Каховської міської ради можна буде переглянути на офіційному сайті територіальної громади міста в розділі “Нормативні документи”.

Дякуємо за відгук!