Нова експозиція Каховського музею – про події останніх років

26 лютого в Каховському історичному музеї відбулася презентація виставки «Україна: шляхом свободи», присвяченій нашим сучасним героям – учасникам Революції гідності та виборювання цілісності держави на Сході України.

…Батьківщину, як і матір, – не вибирають. Це доля, що випадає раз на віку. Сьогодні нам судилося стати свідками значних перетворень, які відбуваються в Україні. Ми починаємо і закінчуємо кожний день з новин, котрі надходять зі сходу нашої країни. Адже вже майже два роки там триває антитерористична операція.

Науковий співробітник музею Валентина Чечіна розповіла про  каховчан, що не могли залишитись осторонь цих подій: воїнів, волонтерів, меценатів і навіть школярів, котрі плетуть маскувальні сітки, збирають продуктові набори, пишуть листи, малюють малюнки, виготовляють символичні обереги для солдатів… Не випадково на запрошеннях, що їх отримали гості, зображено малюнок-оберіг. Його одержав і боєць 21-го батальйону 28-ї окремої мехбригади Олексій Солоненко, котрий також був присутній у залі.

Про музейну експрес-виставку «Україна: шляхом свободи» і про те, як вона народилась, розповіли присутнім завідувач Каховського історичного музею Світлана Сидьолкіна та молодший науковий співробітник музею Денис Костиря. Виставку робили власними силами, тому те, що можна побачити у музеї зараз, – лише початок великої експозиції.

Велику подяку працівники музею висловили рідним загиблого каховчанина Олега Ліфінцева, які одразу відгукнулися на прохання надати особисті речі Олега для цієї виставки. Також С.Сидьолкіна висловила велику вдячність і вручила грамоту Херсонського обласного краєзнавчого музею Максиму Штефану, котрий вже не вперше допомагає у створенні ескспозицій Каховського музею та долучається до його просвітницьких заходів.

З теплими словами звернулася до гостей депутат обласної ради Галина Гондарева, вона подарувала музею книгу “Хронологія мужності”. Голова міського товариства воїнів-інтернаціоналістів Наталія Скін наголосила, що жоден із учасників АТО – живий чи полеглий – не повинен залишитися поза увагою громади. Окрасою презентації стали пісні у виконанні Ольги Гавриленко та прониклива гра на скрипці Юрія Іванова (працівники МПК “Меліоратор”).

Фото “Каховської зорі”.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest