Любимівка: сила співпраці громади і влади

Минає рік, як у нашому селищі утворилася ініціативна група «В єднанні – сила». А зовсім нещодавно  ми зареєструвалися як однойменна громадська організація. Протягом цього року намагалися запроваджувати різні проекти, спрямовані на поліпшення зовнішнього вигляду  нашої малої батьківщини,  на збільшення комфортності проживання у нашому селищі, а головне – на зміцнення взаємодії громадських активістів з місцевою владою. Хочеться, щоб і пересічні громадяни бачили ці зміни,  міняли свої погляди на життя, суспільні інтереси, ставлення до навколишнього середовища… Звичайно, зроблено лише перші маленькі кроки. Головне – не зупинитися на півдорозі.  А поки що до уваги читачів – маленькі нотатки з того, що бачимо зараз довкруг себе, і що робимо з цього приводу. 

– Питання освітлення вулиць в смт.Любимівка вперше було піднято нами восени 2015 року. Наша команда зробила моніторинг вуличного освітлення по всьому селищу, і картина, м’яко кажучи, була не досить гарна.
Ми висвітили це питання в газетах, Інтернеті та на телебаченні.
Пройшло трохи більше півроку, і бачимо, що, все ж таки, в цьому напрямку відбуваються позитивні зміни.
По одній із головних вулиць селища, а саме – Мелітопольській, тепер замість чотирнадцяти ліхтарів встановлено 71, і найближчим часом вони почнуть освітлювати нашу найбільшу вулицю.

Всю оновлену інформацію ми також нанесли на Google Maps. Ви її можете подивитися за цим посиланням: https://goo.gl/LshwI5
Сподіваємось, що згодом все селище буде освітлене.

– Проблемною залишається територія,  де раніше був центральний стадіон селища Любимівка.
На жаль, вже більше п’яти років територія стадіону занедбана. Роздягальню та лавки доламали місцеві вандали, поле заросло бур’яном та заїжджене автівками, позаяк в’їзд на стадіон нічим не перегороджений.
Ми підняли питання відновлення стадіону перед селищним головою Сергієм Коноваловим, керівництвом та депутатами Каховської районної ради. Нам пообіцяли підтримку у вирішенні даної проблеми.

Для того, щоб відновити стадіон, необхідно вирішити два питання. По-перше, узгодити юридичні аспекти по території стадіону, а по-друге, знайти кошти на його відновлення.
Юридичні аспекти пообіцяв узгодити саме селищний голова. Сподіваємось, що найближчим часом він це зробить.

А актив нашої громадської організації працює  над тим, щоб залучити кошти для відновлення стадіону у Любимівці.
Ми хочемо, щоб свято спорту повернулось і до нашого селища, щоб було відновлено місцеву команду з футболу, щоб наші діти мали змогу тренуватися та займатися спортом у належних умовах.
Віримо, що у нас все вийде.

Своїм же землякам хочемо ще раз наголосити: треба піднімати болючі питання і намагатись їх вирішувати, незалежно від того, хто ти – активіст, волонтер, депутат тощо. Кожен може долучитись до змін, тільки треба вірити у свої сили і обов’язково діяти. А для доброї справи завжди знайдуться однодумці. Тільки разом ми – сила!

Громадська організація «В єднанні – сила».

Дякуємо за відгук!