З 12 по 15 травня в столиці Угорщини Будапешті відбувся Кубок Світу з кікбоксингу по версії WAKO. У цих змаганнях брали участь 2300 спортсменів з 33-х  країн світу. За підсумками змагань Українська збірна в загальному заліку потрапила в трійку лідерів, посівши ІІІ загальне місце. І місце – у команди господарів Чемпіонату, ІІ – у вельми сильного супротивника, Італійської команди. Для порівняння, команда Росії в цих змаганнях посіла лише XIV місце!

Вагомий внесок у скарбничку нагород Української команди зробили вихованці спортивного клубу «Акцент»: каховчанин Беднін Дмитро — І місце в розділі «К-1» у ваговій категорії 75 кг, новокаховчани Артим Кирило — І місце  «К-1» 54 кг — і Маломуж Дар’я — ІІ місце «кік лайт» 47 кг та ІІІ місце «лайт контакт» 47 кг,  і також маленький каховчанин Коваленко Прохор — V місце в розділах «кік лайт» та «лайт контакт» 28 кг.

З приводу цієї чудової новини ми запросили до себе в гості одного з головних переможців Кубка Світу, нашого 24-річного земляка  Дмитра Бедніна (саме після цих змагань йому буде присвоєно звання майстра спорту Міжнародного класу) та його незмінного тренера, новокаховчанина Юрія Маломужа (на фото він разом із Дмитром у прес-центрі «Каховської зорі»).

— Офіційно спортивний клуб «Акцент» був зареєстрований у 2003 році і саме на базі Каховки, в орендованому приміщенні ЗОШ №3 (у 2008-му було відкрито відділення «Акценту» й у Новій Каховці). Тоді я ще працював на «швидкій допомозі» у Херсоні, поєднуючи роботу за своєю першою спеціальністю із тренерською діяльністю, — розповідає Юрій Миколайович.

Як з’ясувалося з нашої бесіди, він – фахівець аж у трьох галузях: медичній, спортивній та економічній. Сам розпочинав займатися кікбоксингом теж у Херсоні; його тренером був відомий в області Ігор Володимирович Гаврильченко – багаторічний беззмінний президент Херсонської обласної федерації кікбоксингу за версією WAKO.

— Я також виступав на змаганнях, але вже на початку спортивної кар’єри побачив свій шлях саме в тренерській роботі. І вже сьогодні, маючи таких учнів, як Дмитро, можу з упевненістю сказати, що я не помилився, змінивши професію.
Дмитро Беднін, випускник Каховської ЗОШ №1, прийшов у кікбоксинг  відносно пізно, будучи десятикласником. Але з тих пір це стало справою життя.

Спочатку були змагання місцевих рівнів, потім – обласного, регіональних, всеукраїнських. З кожним новим змаганням результати Дмитра показували, що його майстерність зростає, удар стає усе міцнішим, а техніка – досконалішою. Кілька років тому почав брати участь і у змаганнях міжнародного рівня: 2012р. – Кубок Європи в Києві, де посів ІІІ місце; 2013-й – Кубок Світу бойових мистецтв у Ялті, на якому був  переможцем.
2016-й став для «Акценту» взагалі та для Дмитра особисто роком нового прориву і нових успіхів. 23 квітня переміг на Чемпіонаті України серед професіоналів у розділі «К-1» в Миколаєві. І через такий малий проміжок часу уже мав готуватися до змагань у Будапешті.
Про минулі перемоги земляка «Каховська зоря» писала кілька разів протягом останніх місяців, також і звертаючи увагу на спроможність Д.Бедніна взяти участь у Міжнародних змаганнях лише за умови фінансової підтримки з боку меценатів, адже на той час він був студентом і, звісно, «зайвих» коштів на поїздку закордон не мав. До речі, майже відразу після повернення з Угорщини, напередодні нашої зустрічі, Дмитро успішно здав державні випускні іспити в Запорізькому інституті фізкультури і спорту (тому ж, який раніше закінчив і його тренер) й отримав фах спеціаліста у цій галузі. Так що має у травні навіть два серйозних надбання!

Бачимо ми серед призерів Будапешта й ім’я доньки Ю.Маломужа – 11-річної Дар’ї. І вона, і шестирічний синок Глєб є татковою гордістю, адже цілком свідомо і з великим бажанням обрали батькову стезю та вже мають досвід участі й перемоги у численних змаганнях з кікбоксингу. Та й мама Олена Геннадіївна, теж каховчанка, бере найактивнішу участь у житті «Акценту», є натхненником на перемоги  не тільки у своїй родині, а й для всіх клубівців. Була також у групі підтримки нашої команди й у Будапешті.

Враховуючи те, що перемога Д.Бедніна відбулася відразу після перемоги Джамали на Євробаченні, тим більш значущою вона стала для України. До речі, за спогадами каховчан, тоді Дмитру та  їм усім довелося дещо порушити режим перед днем рішучого бою, провівши кілька годин уночі перед телевізором замість сну, вболіваючи за українську співачку, радіючи її перемозі та вбачаючи у цьому добрий знак і для Дмитра Бедніна. Так і сталося – мабуть, перемога України на Євробаченні додала наснаги та жаги до перемоги й нашому земляку. «На цих змаганнях прапорів України піднімалося не менше, ніж на Євробаченні!» — пригадує Дмитро. Цікавий і той факт, що в фінальному бої за звання переможця у своїх розділі та ваговій категорії суперником Д.Бедніна також був українець! Наша команда (50 спортсменів, у складі яких і 4 наших земляка) по праву стала одним із фаворитів Чемпіонату в Будапешті.

Вітаючи наших кікбоксерів з вдалим дебютом на всесвітньому рівні,    адміністація СК «Акцент» також не забуває щиро завдячувати всім, хто підтримував їх на шляху до перемоги. Серед таких – і наші земляки  Сєров А., Молчанова О., Варава А., Полигалов Д., Яковенко С., Мовчан В., Штефан М., Коновалов М., Коваленко Н., Сущенко Ю., Біжан М., Майстренко М., Федченко В., Саркісян Я., Овсепян С., Барсегян Г., які надали фінансову допомогу для здійснення поїздки на Чемпіонат, а, значить, з упевненістю можна сказати, внесли і свою чималу лепту в цю значущу як для спортсменів, так і для всього клубу «Акцент» перемогу.

Ну, а попереду у Дмитра Бедніна – нові тренування й збори; нові вершини кікбоксингу, що чекають свого підкорення уже в цьому році: Чемпіонат Європи в одній із країн Середземномор’я, ліцензійний турнір у Польщі, переможці якого отримають право взяти участь у Всесвітніх іграх з бойових мистецтв, котрі проводяться раз на чотири роки та у своєму напрямку є аналогом Олімпійських ігор. Це все – змагання дуже високого рівня, й по всій Україні на сьогодні не так уже й багато можна нарахувати переможців у них. А в тому, що потенціал у Дмитра та й у всього «Акценту» для цього великий, після останніх змагань переконалися дуже багато спеціалістів і, в першу чергу, президент Федерації кікбоксингу України. Сподіваємося, що знайдуться і нові справжні меценати, які допоможуть Дмитру досягти поставлених цілей і примножити славу свого рідного краю та й України в цілому.

Спілкувалася Ірина СОШНІКОВА.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники