З 16 по 19 червня у cосновому борі відбулося дитячо-юнацьке військово-патріотичне таборування «Казкова Січ-2016. Лісова школа козацької демократії». Захід проходив за підтримки Британської ради і відділу молоді та спорту Каховської міської ради.

На таборування прибуло дев’ять куренів з міста Каховка та Каховського району. Всього на 16 червня в таборі знаходилось близько 150 учасників.
Незабутні чотири дні наметів, музики і драйву почалися з офіційного відкриття, на якому ми були раді бачити шанованих гостей та меценатів, що  вирішили долучитися до нашої великої січової сім’ї: керівників міста й району, депутатів, громадських активістів.

Після церемонії відкриття всіх чекав козацький куліш та початок незабутнього таборування, в ході якого діти мали змогу навчитися бути командою та дізнатися багато нового завдяки тренінгам, майстер-класам, іграм, квесту, форум-театру, школі Робінзонів та іншим цікавим заходам. До нас приїздили барди з Нової Каховки зі своїм виступом, ініціативна група Kino Kahovka — з показом українського кіно, гостя із Полтави Марина Кожедуб та талановита козачка з Миколаєва Тося,  її син — джура Артем і багато інших. Окрім тренінгів від нашої ініціативної групи, свої тренінги проводив і міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді.

Цього року курені не просто брали участь у таборуванні, вони змагалися за подарунки в конкурсі «Найактивніший курінь «Казкової Січі-2016». Таку можливість їм дали наші спонсори. Це —  депутат Каховської районної ради Олександр Бойко, який надав у подарунок переможцям чотиримісний намет і привіз соків, макаронів, насіння, кетчупів від ПРАТ «Чумак», чим частково забезпечив харчування куренів.

Перше місце посів курінь імені Петра Сагайдачного з Костогризово, котрий і повіз до своєї школи призовий намет. За друге місце діти отримали два спальні мішки, один з яких подарував депутат Херсонської обласної ради Павло Філіпчук, а інший — фермерське господарство «Діамант». Цей подарунок отримав курінь «Таврійські чайки» з Тавричанки. Третє місце і п’ять карематів, теж від ФГ «Діамант», виграв курінь «Запорожці» з Сергіївки. Також «Діамант» надав більше 50 кг моркви для куренів, за що наставники та діти були дуже вдячні і з задоволенням хрумали її у якості смачного й здорового перекусу всі чотири дні. Четверте місце та два каремати отримала Каховська ЗОШ №5 (курінь «Козацька люлька») та п’яте місце й один каремат — ЗОШ №4 (курінь «Джура»), які надав відділ освіти Каховської міської ради.

Також величезна подяка — ПП Березюк «Хліб на дровах» за свіженький хліб для дітей кожного ранку, депутату Каховської міськради, керівнику ТОВ «Тройка» Руслану Романенку за мінеральну воду «Каховка» для куренів.
Чесно кажучи, ще можна багато перераховувати наших співгромадян, волонтерів, тренерів, котрі допомагали в організації та проведенні таборування. Ми всім їм безмежно вдячні.

Окрема подяка — Олександру Глущенку, який не тільки брав активну участь в організації табору, а ще й встиг зробити дуже гарні фото. Не обійшлося без допомоги нашого натхненника та наставника Миколи Володимировича Огданця. Серце наказного отамана завжди залишається з Каховкою; не дивлячись на зайнятість і відстань, він приходить на допомогу, іноді навіть тоді, коли ми тільки відчуваємо її необхідність, але ще навіть не встигаємо попросити про неї. Всім — величезна дяка! Ви найкращі, і без вас ми б не впоралися! Слава Україні!

Ольга РАДІОНОВА, керівник ініціативної групи «Нічна мана».
На фото Ірини СОШНІКОВОЇ:  майстер-клас від рятувальників з ДПРЧ-13 Каховського МРУ у ДСНС України у Херсонській області.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники