В мистецтві душа України

Україно! Благословенна моя Україно! Скільки талантів та гучних імен ти народила і виплекала, знаєш не тільки ти одна… Знає весь світ.
Княгиня Ольга, Святослав, Ярослав Мудрий, Анна Ярославна, Роксолана, Шевченко, Гоголь, Соломія Крушельницька, Віра Холодна… А хто не чув про Казимира Малевича? Та чи всі знають, що народився він у Києві в 1879 році (за деякими даними – в 1878 – ред.) в родині вихідця з волинської шляхти? Його найвідоміша картина – «Чорний квадрат» минулого року відсвяткувала столітній ювілей. «Без сумніву, це і є та ікона, яку панове футуристи пропонують замість мадонн і безсоромних венер», – так про полотно, незабаром після його представлення широкому загалу, писав художній критик Олександр Бенуа.

Сьогодні твори Малевича експонуються в найвідоміших музеях світу – Третьяковській галереї, Ермітажі, Центрі Помпіду, Британському музеї Тейт, Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку.
У Києві з 2012 року є вулиця Казимира Малевича. З 2008 року Польський інститут в Києві вручає премію імені Малевича молодим художникам, які народилися в Україні, за внесок у сучасне мистецтво.
Для України мистецтво – то її душа… Вічно молода, гарна та загадкова…
Чи готові ви зануритись у світ українського мистецтва?

Зустрічай, Каховко!
З 23 листопада по 23 грудня вперше в місті в школі мистецтв щодня з 11.00 до 17.00 гостинно чекатиме на вас виставка
«Чорний квадрат Малевича. Україна. Світ»!

До вашої уваги найкращі роботи українських художників! Реалізм, імпресіонізм, постімпресіонізм та наївне мистецтво… Цікаво? Приходьте. Краще один раз побачити на власні очі, ніж сто разів почути.

Перше відвідування – 5 гривень, всі послідуючі – 1 гривня. Екскурсії для школярів безкоштовні! Для людей пенсійного віку теж! Всі зібрані кошти будуть перераховані у благодійний фонд Каховської школи мистецтв на підтримку обдарованих дітей з малозабезпечених сімей.

Телефон для довідок: 0503960452.

Дякуємо за відгук!