Районна рада діє поза законом?

Вже наболілим стало питання про оренду приміщення за адресою: вул. Соборності, 11, де нині розташована редакція «Каховської зорі». Спекулювань навколо якого вже було чимало: і про закриття районного Будинку культури ім. Фрунзе для «порятунку» редакції, і про небажання трудового колективу газети дати змогу нормально працювати ЦНАПу, — цей безглуздий перелік можна продовжувати й далі. Та цього разу Каховська районна рада «здивувала» не на жарт, розмістивши оголошення, по якому ще немає відповідного рішення.

Нагадаємо, 31 січня відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій Каховської районної ради, в ході якого обговорювалося питання про розміщення районного Центру надання адміністративних послуг в 4-х кабінетах першого поверху будівлі по вул. Соборності, 11 за рахунок зменшення орендованих площ редакцією газети «Каховська зоря».

На зауваження депутатів щодо невідповідності пропонованих РДА для розміщення ЦНАП площ (34,4 кв.м) вимогам до площ приміщень Центрів, визначених Примірним Регламентом центру надання адміністративних послуг, затвердженим Постановою КМУ від 01.08.2013р. № 588 (не менш як 50 кв.м), голова Каховської РДА Валерій Салтиков повідомив, що в подальшому планується збільшення площ ЦНАП за рахунок вивільнюваних іншими орендарями кабінетів першого поверху будівлі. Також В. Салтиков, хоча й на власний розсуд, але наполягав на першочерговості і обов’язковості надання в оренду площ для державних установ.

Разом з тим в № 7 газети «Каховские новости» від 23.02.2017 р. на сторінці 6 надруковано оголошення, з якого слідує, що Каховська районна рада має намір здати в оренду приміщення за адресою: м. Каховка, вул. Соборності,11, а саме кабінет на 1-му поверсі площею 15,7 кв.м для розміщення офісів.
Такі дії керівництва райради є непослідовними і можуть слугувати підставою для єдиного висновку, що головною забаганкою керівництва є виключно зменшення орендованих редакцією газети «Каховська зоря» площ, а не необхідність розміщення ЦНАП саме в приміщеннях будівлі по вул. Соборності, 11.

При цьому питання про можливість надання в оренду РДА приміщень для розміщення ЦНАП голова районної ради винесла на розгляд депутатського корпусу, а питання про оренду кабінету для розміщення офісів до розгляду депутатським корпусом навіть не пропонувалося.
Тож після опублікованого оголошення виникають лише одні питання.

Яка посадова особа дала оголошення в газету про намір здати в оренду приміщення площею 15,7кв.м по вул.Соборності,11 в м. Каховка для розміщення офісів? Чому розгляд питання щодо оренди приміщення площею 15,7 кв.м в будівлі по вул.Соборності,11 не виносилося на розгляд депутатського корпусу на відміну від питання про орендовані приміщення редакцією та для розміщення ЦНАП? Схоже на те, що місцеві можновладці поставили собі ціль, досягти якої намагаються вже всіма способами. А от Закон, на жаль, знов лишається поза увагою.

Олександра Мішина.

Дякуємо за відгук!