У Каховці вбивцю дитини засудили до довічного ув’язнення

Жахливе за своєю жорстокістю вбивство 5-річного хлопчика сталося в Дмитрівці ще влітку 2011 року (про це писала “Каховська зоря” у №№53-54 від 30 червня). Нещодавно суд виніс свій вирок.
Повідомлення про підвішену на заборі дитину надійшло до міліції та “швидкої” від чоловіка, який вийшов на вулицю і побачив страшну картину. Навколо шиї малюка був зав’язаний шнурок від кросівок, кінець якого прив’язали до верхівки забору. Хлопчик задихався. Слідчо-оперативна група прибула одночасно з медиками. Хлопчик був іще живий і його негайно госпіталізували. У дитини діагностували черепно-мозкову травму, крововилив та мозкову кому.
Міліціонери встановили, що злочин стався в будинку бабусі хлопчика, де того дня зібралася уся рідня. Вони святкувати приїзд сина господині. Коли оперативники зайшли в дім, то там нікого не було. Усе приміщення смерділо горілкою, всюди валялися порожні пляшки. Підлога, стіни та меблі були забризкані кров’ю. Щоб знайти бодай одного родича хлопчика, оперативникам довелося обійти усе село, адже рідня пиячила у різних місцях.
Найбільш тверезі з гостей розповіли, що син пенсіонерки повернувся з місць позбавлення волі, де провів 6 років за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Серед гостей була і тітка раніше судимого з трьома маленькими дітьми. Гості забагато випили і не могли втриматись від запитань про життя у неволі. Чоловіка це образило, він став трощити меблі, бити людей, ганятися за ними з ножем, погрожував усіх зарізати. Родичі швидко повибігали з будинку, забувши про дітей, малюки самотужки шукали вихід з небезпечної ситуації.
Щоб знайти підозрюваного, правоохоронці перекрили усі виїзди з села, обшукали кожен двір і кущ. Зрештою, чоловіка помітили, коли він біг городами. Його затримали і доставили до райвідділу. Він поводився неадекватно, кричав і кидався на міліціонерів. Чоловік спочатку заперечував свою причетність до злочину, але закривавлений одяг та свідчення рідних були проти нього. Зрештою, він визнав свою провину і розповів наступне.
Коли усі порозбігалися, чоловік помітив малюка, який сховався під стіл. Витягнувши хлопчика з-під столу, раніше судимий нещадно побив його по голові. Цього було досить, щоб малолітній втратив свідомість. Чоловік закинув дитину під стіл, а сам сів пити. Незабаром до будинку зайшла мати дитини і попросила племінника віддати малого, але зловмисник вигнав жінку з хати і вона повернулась до веселої компанії. Але чоловік не зупинився на цьому. Він вирішив вбити хлопчика, повісивши його на шнурку від взуття на воротах будинку.
Зловмисник так і не зміг пояснити причини, навіщо так жорстоко вчинив з дитиною. Закатований ним хлопчик прожив кілька годин і від отриманих травм помер, так і не прийшовши до тями.
За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України “Умисне вбивство”. Усі жителі невеличкого селища сподівалися, що чоловік отримає максимальне покарання. Нещодавно Каховський міськрайсуд виніс свій вирок – чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest