Ірина Гончарова: “Лікарня залишається в Каховці!”

Попри довгі суперечки та намагання позбавити Каховку та майбутню Каховську ОТГ лікарні, питання, скоріш за все, вирішиться на користь Каховської громади.

30 липня сесія Каховської районної ради відмовилась розглядати подання голови Зеленопідської ОТГ Галини Лобунько, ініційоване та підтримане головою каховської районної ради Тетяною Тертичною, про передачу лікарні до Зеленого Поду. Питання просто зняли з порядку денного, адже у Тетяни Тертичної серед депутатів виявилось недостатньо прибічників.
Депутат Каховської міської ради Ірина Гончарова: “Нарешті крапку поставлено: лікарню не будуть передавати до Зеленого Поду. Можна зітхнути спокійно. Мої щирі вітання каховчанам та головному лікарю Каховської ЦРЛ Олені Мазур – вона зуміла втримати лікарню для нас з вами”.

Нагадаємо, що саме Ірина Гончарова перша підняла питання про недопустимість передачі лікарні до Зеленого Поду. Як відомо, Тетяна Тертична тривалий час тримала свої наміри про передачу Каховської лікарні у власність Зеленопідської ОТГ в секреті від усіх каховчан.

У боротьбі за лікарню І.Гончарову підтримали багато каховчан, та головне – до неї дослухались депутати районної ради.

Проте сама Ірина Гончарова вважає свою роль досить скромною: “Насправді я лише озвучила таємни наміри Т.Тертичної, без допомоги каховчан в мене би мало що вийшло. Крім того, у найвідповідальніший момент підключилися депутати обласної ради, в тому числі і Сергій Дроздик. Звісно, не можу говорити за всіх каховчан, але від мене йому особиста подяка”. Проте вона дуже негативно оцінює роль міського голови, Андрія Дяченко: “Він взагалі не брав участь у рятуванні лікарні! Один пост у Фейсбуці і все! Я розумію, що він не лікується в нашій лікарні, але ж про людей треба дбати, не лише про себе!”.

Саме тому, за її думкою, А. Дяченко з такою легкістю зняв з лікарні кошти, що призначались на медичне обладнання та перекинув їх на футбольний клуб.

Але, не дивлячись на відсутність допомоги з боку міського голови, ніщо не завадило зберегти лікарню для Каховки. Пройшовши всі етапи протистоянь та переговорів, заручившись підтримкою Голови обласного департаменту охорони здоров’я Віктора Короленка, 8 з 11 голів сільрад та районних депутатів, яким не байдужа доля лікарні, її колективу та пацієнтів, під тиском небайдужих каховчан, які зібралися під стінами місця проведення сесії та колективу лікарні, Каховською районною радою було прийнято рішення відхилити розгляд питання про передачу Каховської ЦРЛ у власність Зеленопідської ОТГ.

Крім того, не пройшло і питання щодо звільнення Олени Мазур, на якому напередодні наполягала Т. Тертична. При тому, що звільняти нового директора немає жодних підстав, крім бажання Т. Тертичної зайняти її місце.

Щодо ефективності роботи лікарні під керівництвом О.Мазур, на думку І.Гончарової, свідчить рівень професійності колективу в умовах карантину та боротьбі з КОВІД‑19.

Так, в Херсонській обласній лікарні від одного пацієнта, хворого на коронавірус, заразилися 16 працівників лікарні, в той час як в Каховській лікарні лише двоє. І це при тому, що Херсонська лікарня мала справу лише з одним пацієнтом, в той час як в Каховці було одночасно 22 заражених особи!

Дякуємо за відгук!