Віталій Немерець: ми – команда Президента

Я живу поруч з вами, знаю всі проблемні питання Каховської громади — відсутність інвестицій, дефіцит робочих місць, важливість розвитку лікарні, несправедливі тарифи, відсутність умов для молоді, автобусні маршрути в села та водопостачання.

Я знаю, як ефективно їх вирішувати. Більше того — наша команда зможе вирішувати проблеми будь-­якої складності, адже ми — команда Президента!

Щоб вирішити просту проблему — вам потрібен місцевий депутат. Якщо проблема важче — ви звертаєтесь до міського голови. Якщо проблема ще складніша — разом зі своїм депутатом та міським головою можна дійти і до голови обласної адміністрації. Або навіть до Президента.

Підтримуючи нас, ви отримуєте повний зв’язок з усією вертикаллю влади. До ваших послуг буде міцна вертикаль влади — місцевий депутат — міський голова — голова обласної адміністрації — Верховна Рада — Президент.

Уявіть — вся ця вертикаль влади буде вирішувати саме ваші проблеми. Проблеми Каховки. З такою підтримкою ми вирішимо будь-­яке питання!
Саме тому я звертаюсь до людей з проханням підтримати всю нашу команду!

Щоденна робота для Каховки

Головна проблема Каховки, з якої витікають решта — у відсутності міцної економічної бази, у відсутності привабливого інвестиційного клімату для залучення інвесторів, які, в свою чергу, створюватимуть робочі місця. Саме це дасть змогу каховчанам впевнено почуватись у нашому місті.

Але це можливо лише при взаємодії підприємців та влади. Влада повинна створювати комфортні умови інвесторам, які створюють нові, чи розвивають вже існуючі підприємства, наповнюють бюджет, вкладають кошти в благоустрій міста та дають людям роботу. Щоб не доводилось розпродавати комунальне майно для покриття витрат, а наповнювати бюджет за рахунок надходжень. Щоб працювати для Каховки не один раз на півроку, а кожного дня — всі п’ять років.

Тим більше, до нас вже йшли великі інвестори, які створювали робочі місця. У нас є “ЧУМАК”, є “Грін-­Тім”, “Каргілл”, “Терра-­Тарса”, є багато дрібних підприємств, які займаються вирощуванням, переробкою, зберіганням сільгосппродукції, ремонтують або обслуговують сільгосптехніку тощо. Але цього замало…

Нам потрібно розвивати і великий, і малий бізнес. Не вірте, коли кажуть, що великий бізнес знищує малі підприємства. Вони пов’язані між собою, співпрацюють та дають одне одному змогу розвиватися.

Інвестиції та робочі місця — база, основа нашого благополуччя, без якої все інше не має значення. Тільки створивши цю базу, можна бути впевненими в стабільному розвитку міста. Без неї можна пустити пил в очі і “щось робити напередодні виборів”, витративши останні гроші, але що буде за півроку?

Нові члени Каховської родини

Зі зміною адміністративного устрою ліквідовується Каховський район і створюється Каховська ОТГ. До новоствореної громади входить місто Каховка і сусідні села — Малокаховка, Роздольне, Чорноморівка, Коробки, Вільна Україна. Всі вони — майбутні повноправні члени нашої ОТГ! Тепер це наша громада, а ми всі — велика родина зі спільним майбутнім.

Проблеми села

Нам відомі проблеми кожного села. Знаємо, що в Коробках немає питної води, в Роздольному треба налагодити роботу комунального підприємства, закрити люки каналізації, в Чорноморівці прибрати стихійні смітники та дати воду, а Малокаховка потребує вуличного освітлення та автобусних маршрутів.

Є і загальні проблеми сіл: якість доріг, транспортне сполучення, благоустрій, організація дозвілля, відсутність робочих місць. Ми знаємо ваші проблеми і маємо бачення їх вирішення. Ми вас не залишимо один на один з проблемами, адже тепер ви — каховчани, а ми дбаємо про своїх! Ми раді вітати нових членів родини Каховської ОТГ!

Разом ми — сильніші!

Разом з представниками наших сіл ми розробимо програму по залученню підприємців з сіл, які будуть постачати продукти до шкіл, садків, лікарні. Навіщо нам шукати когось, коли до громади Каховки входять села, де вирощують все необхідне! Таким чином невеликі фермери будуть мати постійний ринок збуту для своєї продукції та зможуть розвиватись та залучати в свій бізнес більше людей.

Благоустрій — це комфортне місто

На жаль, ми звикли ходити брудними вулицями, уже навіть не помічаючи калюжі, ями, дорожній пил. Чинна міська влада взагалі нічого не робить з цим, вважаючи це нормою. Вони затикають дірки, усувають лише аварійні ситуації, що насправді, так і не вирішує системних проблем.

Помилково вважати, що благоустрій — це лише встановлення лавочок та укладка дешевого тротуару. Благоустрій — це, перш за все, чисте охайне місто з працюючою як годинник інфраструктурою та комунікаціями.

Нам потрібне місто, в якому хочеться жити. Саме жити, а не існувати. Де хочеться пройтися вулицями, насолоджуючись прогулянкою, а не бігти повз сірі будинки, дивлячись собі під ноги, щоб не перечепитися.

Лише останнім часом

Так, останнім часом активно “хоч щось робиться” для міста. Але ми дорослі люди і розуміємо, що це – лише напередодні виборів. Чотири роки Каховка взагалі не бачила жодних змін. Міська влада робить все поспіхом, відповідно — поганої якості і безладно — головне задобрити електорат і втриматися на посадах. Більше того! У міської влади вже закінчилися кошти навіть на це. Шалені премії і зарплати “своїм” людям, небажання інвесторів відкривати нові підприємства і створювати робочі місця призвели до того, що бюджет Каховки буквально порожній! Міська влада “вигрібає” останнє, щоб протриматися до виборів. Це не любов до міста, це цинічне його гвалтування.

Любов до міста проявляється як і любов до людини — в щоденній турботі та дбайливому ставленні. Уявіть, якою б була Каховка, якби про неї дбали увесь час, а не згадували напередодні виборів.

Безпека

Мережа відеоспостереження. ЇЇ необхідно було зробити вже давно, адже мережа камер відеоспостереження має велике значення для безпеки міста. Відеофіксація порушення правил дорожнього руху дозволяє вберегти майно громади від посягань вандалів та швидко розкривати злочини.

Зниження швидкості пересування автомобілів. Зменшити кількість аварій у місті можна створивши умови для зниження швидкості автомобілів. Необхідно розпланувати вулиці так, аби водій фізично не міг розігнатися до великих швидкостей. На вулицях Мелітопольській та Пушкіна, в районі кварталів можна обладнати паркувальні місця, зробити велосипедні доріжки, широкі тротуари з газонами і деревами, які будуть покращувати естетичний вигляд і мікроклімат у місті.

Притулок для бездомних тварин

Притулок для тварин буде нарешті збудовано! Наша спільна справа — безпека каховчан та очищення вулиць міста від зграй тварин, які опинилися там не з власної волі. Для зменшення чисельності бездомних тварин ми продовжимо вже існуючу програму стерилізації бездомних собак, розширивши її дію і на тварин, власники яких є пенсіонерами або малозабезпеченими.

Лікарня

Каховська лікарня — одна з найкращих в області, але вона стала такою не завдяки міській владі, а, скоріш, всупереч їй! Поки лікарня боролась за право залишитись в Каховці, місцева влада приділяла увагу футболу, концертам, забігам, розподілу влади та бюджету, навіть не переймаючись долею лікарні!
Але ж в нашій лікарні лікуються звичайні люди, які мають право на якісне медичне обслуговування.
Гарантуємо — з нами лікарня стане ще кращою! Каховчанам не потрібно буде їхати в Херсон, у нас буде сучасне медичне обладнання, на якому працюватимуть найкращі лікарі.

ЖКХ

Розвиток ОСББ та участь у програмах підвищення ефективності задля створення комфортних умов життя людей — наші пріоритети. Житловий фонд є застарілим, житлово-­комунальна інфраструктура зношеною, а енергоефективність — вкрай низькою. Жителі багатоквартирних будинків витрачають купу грошей та часу на ремонт, замість створення комфортних умов життя та благоустрою.

Ми розуміємо, що для вирішення цих завдань необхідні значні фінанси, тому залучимо кошти від спеціалізованих фінансових установ. Представники ОСББ обов’язково увійдуть до складу виконавчого комітету Каховки, ми вдвічі збільшимо револьверний Фонд.

Гарантуємо — Каховська ОТГ буде комфортною для усіх жителів громади!

Дякуємо за відгук!