Каховські посадовці не знають, скільки коштувала реконструкція центральної міської площі

Питання про наявність гарантії на виконані роботи теж залишилось без відповіді.

Поламана в деяких місцях новенька плитка та кинуті недоробленими газони, бордюри та інші елементи. В такому вигляді зараз перебуває центральна площа в Каховці, помпезно відкрита після . Гроші на ці роботи виділяли з місцевого бюджету, а виконували їх силами комунальних підприємств без проведення тендерів, без проєктно-кошторисної документації і, судячи з усього, без жодних гарантій.

Ми спробували поцікавитись: в яку суму влетіла реконструкція площі? Скільки саме витратили з бюджету міста? Хто розробляв проєктно-кошторисну документацію? Чи є гарантія на проведені роботи і на встановлену тротуарну плитку? Хто виконував технічний нагляд?

Всі ці питання залишились без відповідей.

Наше підприємство не є замовником проведення робіт зі встановлення тротуарної плитки (реконструкції) центральної площі біля районного будинку культури, тому не володіє цією інформацією”, – так з кількамісячним запізненням відповів на поданий нами ще 10 серпня інформаційний запит директор КП “Комунальне транспортне підприємство” Артем Трофимчук.

Коли ж ми ті самі питання направили в своєму запиті до Каховської міської ради, з’ясувалось, що Трофимчук збрехав.

Розпорядником запитуваної інформації є КП “КТП”, тому виконком міськради направив копію запиту до зазначеного підприємства для ознайомлення та надання відповіді”, – повідомив тоді ще чинний міський голова Андрій Дяченко.

Проте жодної відповіді від КП “КТП” так і не надійшло.

Як свідчать розміщені на порталі публічних закупівель “Прозорро” документи, КП “КТП” закуповувало , паркани, лавочки, ліхтарі та інші матеріали, що використовувались під час реконструкції цієї площі.

Водночас КП “КТП”, справді, ще влітку відмовилось від її реконструкції за затвердженою проєктно-кошторисною документацією, на виготовлення якої витратили чималі кошти з місцевого бюджету. Сталося це після того, як підприємство кілька разів . Проте їм це не вдалось: кілька разів Антимонопольний комітет України заявляв про грубі порушення законодавства у сфері публічних закупівель з боку посадових осіб КП “КТП” і скасовував рішення підприємства про визнання переможцем заздалегідь визначених учасників.

Нагадаємо, що реконструкцію центральної площі мали завершити ще в 2015-2017 роках. Однак через затягування процедури спочатку депутатами Каховської міськради, а потім КП “КТП”, до початку самих робіт приступили лише незадовго до останніх місцевих виборів. Сам тендер на реконструкцію площі проводили декілька разів.

Попередній переможець торгів восени 2019 року навіть встиг демонтувати на ній стару плитку. Згодом керівник цієї компанії звинуватив дирекцію КП «КТП» у зриві реконструкції і відмовився виконувати роботи.

Олег БАТУРІН.

Дякуємо за відгук!