“Тепер уже колишньому меру Каховки вдалося вирішити лише одну проблему — лавок у місті”

До своїх повноважень приступили новообраний міський голова Віталій Немерець і Каховська міськрада восьмого скликання.

19 листопада склали присягу міський голова Каховки Віталій Немерець та депутати міськради нового скликання. З такої нагоди урочисту першу сесію вирішили провести у великій залі районного будинку культури. А привітати народних обранців навіть приїхав голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Відвідав сесію і тепер уже колишній міський голова, обраний депутатом міськради від партії “Пропозиція” Андрій Дяченко. Однак майже весь час він “просидів” у смартфоні, не відреагував на звернення Гусєва до присутніх “Слава Україні!” і відмовився підніматися на сцену, щоб отримати депутатське посвідчення з рук свого наступника.

Не стали запрошувати Дяченка й для вітального слова новому депутатському корпусу. Замість нього це попросили зробити очільника Каховки у 2006-2015 роках Олександра Карасевича, якого голова міської територіальної виборчої комісії Максим Біжан представив як “міського голову попереднього скликання”. Ніби намагаючись викреслити часи правління Дяченка, який вже залишив по собі сумну славу.

– За минулі п’ять років у міста була золота картка. Таких можливостей і такого бюджету я не мав, коли сам був міським головою. Але за минуле скликання змогли вирішити лише одну проблему — лавок у Каховці. Всі ж глобальні проблеми — сміттєзвалища, теплозабезпечення, очисних споруд — доведеться вирішувати вам, – сказав Олександр Карасевич.

Новообраний міський голова Каховки балотувався від президентської партії “Слуга народу”. Його активно підтримували представники проросійської “ОПЗЖ” та “Батьківщини”, що зрештою й привело до перемоги.

За словами голови міської ТВК Максима Біжана, в новому складі міської ради 7 мандатів отримали обранці від “Слуги народу”, по 6 — партії “Нам тут жити!” і “ОПЗЖ”, 5 – “Пропозиція”, 4 – “Батьківщина” і по 3 – “Європейська солідарність” та Партія зелених України. Такий розклад сил свідчить про те, що Віталій Немерець разом зі своїм правом голосу матиме більшість у депутатському корпусі: 18 з 35.

Одразу після вручень посвідчень депутатам міський голова закрив засідання і запросив їх на наступну сесію, яка відбудеться наступного дня, 20 листопада. На ній збираються здійснити кадрові призначення і обрати виконавчий комітет міськради. Які саме рішення там розглядатимуться, Віталій Немерець розповів під час брифінгу, який відбувся одразу по завершенню першої сесії.

На ньому він представив членів своєї команди: бізнесмена Руслана Романенка, якого пропонує призначити першим своїм заступником, депутатку обласної ради, директорку Каховської школи №4 Галину Гондареву, екс-голову Зеленопідської ОТГ Галину Лобунько, яких мають призначити заступниками міського голови. Також пропонується залишити на своїй посаді незмінного протягом майже десяти років заступника міського голови Івана Орєхова.

Руслан Романенко

Керуючим справами виконкому міськради пропонується обрати Віталія Чернявського, який вже обіймав цю посаду раніше. А стати секретарем міськради всі шанси має Ірина Гончарова з “ОПЗЖ”, яку зняли з цієї посади восени минулого року.

2 thoughts on ““Тепер уже колишньому меру Каховки вдалося вирішити лише одну проблему — лавок у місті”

Дякуємо за відгук!