Набрали чинності зміни в Правилах дорожнього руху

Як повідомив начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Херсонській області Микола Лижник, зміни стосуються не тільки водіїв, а й пасажирів, велосипедистів та пішоходів. Нововведення спрямовані на розв’язання проблемних питань безпеки дорожнього руху – зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, створення безпечних і комфортних умов для всіх учасників дорожнього руху, розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів. Зміни також сприятимуть точності та уніфікованості термінології.
Згідно з новими вимогами ПДР інструктори з практичного водіння, а також водії та пасажири таксі, в населеному пункті й за його межами повинні бути пристебнуті. Це правило зобов’язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні. Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.
Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Вони повинні бути чисті та достатньо освітлені. Але дозволяється розміщення заднього номерного знаку на додатковому обладнанні, що призначене для тимчасового перевезення багажу або вантажу.
Тепер велосипедистам дозволено рух смугою для маршрутних транспортних засобів, а пішоходи повинні обов’язково використовувати світловідбивні елементи в темний час доби і в умовах недостатньої видимості (стікер, стрічка, наклейка, жилет тощо).

Дякуємо за відгук!