Біля адмінмежі з Кримом пройшли танкові та артилерійські навчання ЗСУ

На Херсонщині відбулись навчання артилерійських і танкових резервів, що виконують бойові завдання вздовж межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це у Командуванні об’єднаних сил ЗС України.

За легендою навчань танковий підрозділ за підтримки піхоти спробував прорвати лінію нашої оборони.

“Під час розвідки було визначено головні вогневі сили противника. З метою протидії, в бій введено танковий резерв та протитанкову артилерію. Протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 «Рапіра» швидко зайняла вогневі позиції та приступила до знищення цілей”, – розповів командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Разом із тим, за словами командувача, танкові екіпажі відпрацювали елементи маневрування на відкритій місцевості та зміну позицій, встановлення димової завіси та маскування техніки, вихід на рубіж та знищення противника.

“Танкові та артилерійські підрозділи, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, тренуються в умовах наближених до бойових. На перший погляд може здатися, що сценарій навчань дуже звичний тому, що військовослужбовці відпрацьовують алгоритм дій регулярно. Проте кожного разу в значній мірі змінюються цілі та тактичний фон, надаються нові ввідні, поглиблюються й удосконалюються навички ведення бою у особового складу”, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як повідомлялось, нещодавно на Херсонщині стартували навчання територіальної оборони.

Під виглядом проведення військових навчань «Запад-2021» Росія продовжує стягувати на окупований кримський півострів військову силу і техніку. За даними Генштабу ЗСУ, вздовж російсько-українського кордону та на окупованих територіях Донбасу і Криму на початок квітня перебували 28 батальйонних тактичних груп РФ.На тлі цього загострення у південних районах України у ці дні проходять позачергові збори територіальної оборони.Херсонські кореспонденти ЦЖР побували на зборах тероборони і підготували шокуючий матеріал: в рядах тероборони Херсонщини – члени проросійських організацій, які засвітились участю у акціях ОПЗЖ, люди із охоронних угруповань фігурантів справи про вбивство Катерини Гандзюк Владислава Мангера та Ігоря Павловського, соратники Іллі Киви та Віктора Медведчука.

Дякуємо за відгук!