«Скандітекс» розвивається, нарощує потужності…

COVID-19 став викликом для великого і малого бізнесу в усьому світі. Для швейного підприємства «Скандітекс» березень-травень 2020 та цей же період 2021-го – це великий контраст. Минулого року у цей час фабрика зупинила діяльність через пандемію. Це був дуже непростий період. Гнучкість і правильні управлінські рішення протягом короткого часу дозволили переналаштувати виробництво на виготовлення засобів безпеки (захисних масок та халатів) для наших лікарів та населення. Більше того, дана діяльність сертифікована на дотримання вимог стандарту ISO 13485:2016, що дало вже у червні минулого року розпочати їх експорт – до Швеції та Німеччини.

Цього року, не дивлячись на карантинні умови, підприємство працює у звичному режимі. Більше того, коли швейна індустрія України та й усього світу ще не вийшла з кризи, ТОВ «Скандітекс» не просто працює, але й активно розвивається.

Так травень обіцяє стати рекордним місяцем з продажу, планується експортувати за кордон продукції майже на 300 тис. євро. Це неабияке досягнення, а керівництво фабрики запевняє, що налаштовані розвиватися й далі, не зупинятися на досягнутому.

Це позитивна інформація не тільки для підприємства, але й для нашого міста. Адже за 2020 рік фабрикою перераховано до бюджету ПДФО в сумі 4,6 млн. грн, а за перший квартал 2021 вже майже 1,5 млн! У період 2019 року в компанії впровадили систему менеджменту якості, яка відповідає вимогам стандарту ISO 9001: 2015 і на початку 2020 року успішно пройшли сертифікаційний аудит. У грудні 2020 виконання вимог стандарту і відповідність системи менеджменту якості підтвердили після проходження наглядового аудиту.

За короткий термін 2021 року компанія успішно пройшла аудит постачальника на дотримання вимог стандарту VDA 6.3. Даний аудит ініційований замовниками продукції компанії, які є гігантами світового ринку автомобілебудування. Дотримання вимог VDA 6.3 гарантує нашому замовнику безперебійне постачання продукції найвищої якості, а компанії ТОВ «Скандітекс» — довгострокові контракти і стабільну завантаженість виробництва.

Про це розповіла Оксана Бондаренко, начальник відділу стандартизації та сертифікації:

— Це специфічні стандарти, які ми успішно впровадили та пройшли аудит замовника. І, як результат, вже отримали у розробку нові моделі. Наш відділ займається систематизацією усіх процесів діяльності підприємства, об’єднує їх в одну систему. Для виробництва якісної продукції необхідна командна робота кваліфікованих працівників, які повинні чітко розуміти, що всі процеси тісно взаємопов’язані, діяльність кожного має вплив на кінцевий результат Це розуміння — дуже важливе! Основною метою системи менеджменту є відповідність критеріям замовника, бути гнучким на ринку і завжди, не залежно від умов ринку, тримати найвищий рівень якості.

Зростання виробництва відбувається повсякчас. Як зазначалося вище, лінія авточохлів активно розширюється, якщо у минулому році випускали 3 моделі, то цього року додали ще 6 і зараз випускають 9 моделей, ще 4 — у процесі. Зрозуміло, що при таких темпах розвитку потреба у робочій силі зростає, разом з тим зростають і вимоги до працівників.

Адміністрація турбується про комфортні умови праці для своїх робітників: світлі приміщення, зручні робочі місця, простора їдальня, підвіз на роботу, розроблена навчальна програма.

Виробничий навчальний центр

Якщо раніше навчання операторів відбувалося прямо в цеху, то з березня для цієї мети орендували приміщення поряд з фабрикою. Навчання проходить для працівників лінії авточохлів, оскільки саме тут впроваджується багато нових моделей. У центрі постійно знаходиться майстер, контролер якості, начальник ділянки навчання та крою Емін Караджа, який відповідає за навчальний процес у центрі та безпосередньо в цеху. Навчання тут триває до двох місяців. Перевага центру в тому, що майстер займається тільки навчанням і не відволікається на інші виробничі моменти. Все це прискорює процес навчання, що є важливим фактором для виробництва.

Тож новачки спочатку навчаються у центрі, потім переходять у цех на стажування, далі — на випробувальний термін. Слід зауважити, що на час навчання учні отримують від 8500 грн. заробітної плати.

Вимоги до працівників

Хоча набір відбувається без вимог до кваліфікації, але існують певні обмеження у часі навчання, ліміти в освоєнні тієї чи іншої операції.

— Чесно скажу, робота підходить не кожному, — говорить менеджер з персоналу, Юлія Коршун. — У наших пріоритетах підібрати якомога більше персоналу, але, звичайно, треба працівників навчити, а для цього головне — бажання працювати. І це не просто навчитися шити, необхідно робити це якісно, ставитися відповідально до роботи. Від цього залежить заробітна плата, тобто робітники мають стимул працювати якісно, швидко і ефективно. Деколи приходять люди, які навіть уявлення не мають, як працює швейна машинка. І це — не проблема! Головне, знову ж таки, бажання вчитися, уміння зосередитися на роботі. Сьогодні на підприємстві працює 230 людей. З часом плануємо значно збільшити кількість працівників, вже влітку — більше 300.

Кожна людина виконує певну операцію, тому від того, як швидко працює, залежить ефективність працівника на іншій операції. Для кожного оператора прораховується особиста ефективність і рівень якості. Існує допустимий рівень браку (це те, що перероблюється), адже кожен має право на помилку. За процесом на лінії спостерігають міжопераційні контролери. Це кваліфіковані працівники, які завжди готові прийти на допомогу, особливо це стосується новачків. Крім того, ніхто не відміняв самоконтроль.

Для ідентифікації стажерів ввели бейджики, на яких вказано ім’я, прізвище та дата початку стажування. Спочатку вони рожевого кольору, а коли оператор дає гарні результати — змінюється на зелений, який вказує, що людина знаходиться на випробувальному терміні. Такі знаки допомагають майстрам, контролерам розуміти, хто з операторів потребує додаткової уваги.

— Коли людина набуває досвіду та умінь, кваліфікаційна комісія оцінює методи, які засвоїв працівник, після чого затверджує кваліфікацію оператора. Так виглядає процес, на виході якого маємо кваліфікованого працівника, який засвоїв визначені операції, — пояснює начальник відділу стандартизації та сертифікації.

Пріоритетно навчити людину працювати на різних операціях, щоб була взаємозамінність.

Як пояснила Юлія Коршун, від ефективності праці залежить заробітна плата:

— Зарплата наших працівників становить від 9 до 13 500 тис. грн. Нарахування коштів йде від мінімальної ставки, гарантованої державою. А далі, як говориться, все у твоїх руках: особиста та групова ефективність, відвідування без пропусків, складність операції. Все це стає гарним бонусом до зарплати.

Розширення підприємства стало реальністю

Як бачимо, ТОВ «Скандітекс» нарощує потужності, планує збільшення обсягів виробництва та кількості робочих місць. Для цього, як мінімум, необхідно розширення підприємства, яке, нарешті, стало можливим.

Завдяки співпраці з міським головою Віталієм Немерцем та міськрадою підприємство отримало згоду на продаж сусідньої ділянки. Відбувся аукціон, на якому «Скандітекс» придбав приміщення, що дасть можливість на їх місці збудувати другу чергу підприємства. Тож план розширення, нарешті, став реальним і незабаром почне втілюватися у життя. Проєкт зараз знаходиться на стадії розробки, потім він ще пройде процес узгодження з усіма державними органами. Як тільки буде отримано дозвіл, відразу почнеться будівництво.

Директор підприємства Олександр Таранишин висловлює вдячність міському голові, міськраді, депутатському корпусу за підтримку фабрики у питанні її розширення.
— Ми вже зараз продовжуємо розвиватися, збільшувати потужності. Фабрика завантажена замовленнями, навіть деколи доводиться докладати певних зусиль, аби встигати їх виконувати вчасно. Тож після завершення навчання персоналу, приміщення, яке ми орендували для навчального центру, буде використане для повноцінного виробництва, поки не побудуємо другу чергу. Продовжуємо наймати нових працівників. На кінець 2022 року плануємо мати більше 350. Важливо! Ми шукаємо людей, для яких ця робота цікава, хто справді хоче навчитися чогось нового, можливо, цей досвід буде не зайвим у житті. Знаєте, якщо хтось має проблему з пришиванням гудзика, то попрацювавши на «Скандітекс» кілька років може отримати досвід, який допоможе шити для себе одяг, — жартує Олександр Віталійович. — А якщо серйозно, я пишаюся нашим колективом. Кожна нова модель — це додатковий виклик. Випускати з високою якістю і продуктивністю — складно, а ми це змогли. Дуже вдячний усім працівникам!

Умут Гул, операційний директор фабрики, також звернув увагу на збільшення кількості нових моделей та потребу в нових робітниках:

— Коли додаються нові моделі, продуктивність праці трохи сповільнюється, але це збільшує нашу конкурентоспроможність і дає можливість обслуговувати більшу кількість клієнтів. Кожна нова модель — це нові матеріали, розвиток нових методів, зміна критеріїв якості. Усі нові моделі повторно тестуються. На даний момент якість наших моделей — на вищому рівні. І це не може не радувати. Не дивлячись на те, що за останні 2 місяці додалося 4 нові моделі, нам вдалося зберегти ефективність. Збільшення кількості моделей викликає потребу в нових працівниках та швейних машинках. Ми не шукаємо робітників на 1–2 місяці, нам треба люди, які будуть працювати у команді довгий час. Тож всіх, у кого є бажання навчатися, розвиватися, чекаємо на «Скандітекс».

Нове обладнання

Особлива гордість підприємства — нове обладнання, яким опікуються працівники механічного відділу.

Головний інженер підприємства Леонід Ярош працює на фабриці з перших днів її відкриття. Саме він налагоджував виробництво, брав участь у реконструкції приміщення, встановлював обладнання. Леонід Миколайович згадує, що спочатку було непросто, але зараз все працює, як один налагоджений механізм. У підпорядкуванні механіків на сьогоднішній день знаходиться майже 150 одиниць обладнання — це швейні машинки, розкрійна лінія, машинки ультразвукової пайки. Вони ж опікуються пожежною сигналізацією, освітленням, системою відеоспостереження тощо.

— Ми починали з 40 швейних машинок, які самі обслуговували, — розповідає Леонід Миколайович. — З кожним роком потужності зростають, відповідно і наша відповідальність, адже чим менше поломок, тим більша ефективність, продуктивність у швачок. За останні 2 місяці отримали близько 30 нових машинок. Є досить складне обладнання (як от для пайки швів), до того ж дуже дороге. Все настроювали самотужки, звичайно, проходили навчання, деколи нам допомагали турецькі колеги.

Спілкуючись з Леонідом Ярошем, відчуваєш, що він живе цим підприємством. Мріє про розширення, з нетерпінням чекає початку будівництва другої черги.

Працівники лінії авточохлів про перспективи

Наталія Лебедєва працює на фабриці вже півтора роки. Жінка не мала досвіду роботи, більш того, вона дуже не любила шити. Все змінилося, коли потрапила на «Скандітекс». Наталія навіть жалкує, що не має профільної освіти, впевнена, що мала б більше можливостей.

— Робота мені дуже подобається, — ділиться жінка, — вважаю, що за 1,5 роки досягла непоганих результатів — наростила швидкість, ефективність. Зараз виконую 6–7 операцій. Серед плюсів праці на підприємстві: стабільна робота; непогана зарплата, яку можна підвищити, заробивши додаткові бонуси; гарні умови. Чесно скажу, робота непроста, не всі витримують її темпу. Але треба просто звикнути. Бачу перспективу розвитку — від оператора до майстра.

27-річна Лідія Плескач — новачок на підприємстві. На момент спілкування працювала на фабриці другий тиждень. Навчання у центрі молода жінка пройшла всього за тиждень, їй дуже сподобалося.

— Навчання, як на мене, дуже ефективне, доступно пояснюють кожен процес і це допомагає швидко оволодіти необхідними навиками. Вже зараз я виконую більше трьох операцій. Це нова для мене робота, новий досвід. Мені дуже подобається колектив, який підтримує, майстер, начальник відділу якості — всі завжди раді допомогти, підказати. З кожним днем нарощую швидкість, якщо спочатку це було 50–60 одиниць, то зараз — до 200. Рада, що сюди потрапила, рекомендую друзям і знайомим.

Що ж, як бачимо, ТОВ «Скандітекс» стрімко розвивається, збільшує об’єми виробництва та кількість робочих місць. Тож, якщо знаходитеся у пошуці, маєте бажання навчатися і працювати, сміливо можете випробувати власні сили, приєднавшись до дружного колективу фабрики.

Підготувала Олена ДЕМЧЕНКО.

Дякуємо за відгук!