“Ситуація погана”. Каховський завод “КЗЕЗУ” так і не виплатив борги по зарплаті

Підприємство заборгувало своїм працівникам майже 30 млн грн.

Не виконаною виявилась публічна обіцянка голови правління ПрАТ “Каховський завод електрозварювального устаткування”, Героя України Ярослава Микитина погасити всю заборгованість по заробітній платі працівникам до Великодня. Це з’ясувалось 18 травня на засіданні виконкому Каховської міськради. Як повідомив на ньому начальник управління праці та соцзахисту населення міськради Андрій Скрипніченко, загальний борг “КЗЕЗУ” по зарплаті зараз виріс до 29,7 млн грн.

Коли виплатять цю заборгованість, не зміг пояснити й технічний директор підприємства Віктор Окул, який прийшов на засідання виконкому.

— Ситуація погана. Нам вдалося погасити лише 1,26 млн грн 6 травня. Більше — не можемо. Директор заводу зараз у Києві вирішує інвестиційні питання, які можуть вирішити проблему з боргами. Тож нічого конкретного я поки не скажу, — зазначив він.

Ще одним боржником по зарплаті в Каховці зараз є ТОВ “Аграрна промислова компанія “Дом — Агро”. За словами представника компанії, ці проблеми виникли через оголошений в Україні тривалий карантин, а також зобов’язання перед банком. У компанії вже скоротили кількість працівників з 52 до 8 осіб. Проте й досі тут залишається заборгованість по зарплаті майже в 1,5 млн грн.

Нагадаємо, що через недотримання вимог законодавства про працю Каховський міськрайонний суд 29 березня цього року оштрафував фінансового директора ПрАТ “КЗЕЗУ” Олександра Мінакова. У 2019 році до адміністративної відповідальності за невиплату зарплати також притягувався технічний директор підприємства Віктор Окул.

За словами голови правління ПрАТ “КЗЕЗУ” Ярослава Микитина, причиною заборгованості стала допущена фінансовим директором підприємства помилка, через яку воно залишилось без обігових коштів.

Через невиплату зарплати з заводу почали масово звільнятися працівники. А нещодавно підприємство відключили від електроенергії за борги перед “Херсонобленерго”.

За інформацією Каховської міськради, ПрАТ “КЗЕЗУ” зараз веде перемовини з іноземними компаніями щодо залучення інвестицій для поповнення обігових коштів. Укладено контракти з АТ “Українська залізниця” на поставку колійної техніки на суму 530,4 тис. грн, з компанією “Литовська залізниця” на постачання рейкозварювальної продукції на суму 1 млн. Євро та з “Білоруською залізницею” на суму 500 тис. євро.

Озвучили в міськраді й новий термін повного погашення боргів підприємства — вересень 2021 року.

3 thoughts on ““Ситуація погана”. Каховський завод “КЗЕЗУ” так і не виплатив борги по зарплаті

  • 18.05.2021 о 15:13
    Permalink

    Вино то так ,но верить деректору за ево сказки и за ево сладкие обещания веры нету , он не хозяин своего слова . как-то так

    Відповідь
  • 19.05.2021 о 09:21
    Permalink

    Укладено контракти з АТ “Українська залізниця” на поставку колійної техніки на суму 530,4 тис. грн, з компанією “Литовська залізниця” на постачання рейкозварювальної продукції на суму 1 млн. Євро та з “Білоруською залізницею” на суму 500 тис. євро. —-А кто будет выполнять эти заказы ?????????????Завод то стоит,стыдились бы эту чушь писать…………..

    Відповідь
    • 19.05.2021 о 10:32
      Permalink

      Elena Ivaskiv Да и рабочие бросили нерадивого микитина и СО,

      Відповідь

Дякуємо за відгук!