Знищення атракціонів призвело до збитків для громади Каховки

Міськраді довелось компенсувати колишньому власнику Парку культури та відпочинку майже 220 тис. грн.

З вирізаними “під ніж” атракціонами і збитками майже в 220 тис. грн опинилась Каховська міська громада через недолугість своїх попередніх керманичів. За постановою Господарського суду Херсонської області з місцевого бюджету довелося стягнути заборгованість у 183,8 тис. грн на користь колишнього власника колишнього Парку культури та відпочинку — харківського ТОВ “Компанія “Перспектива ЛТД”. А нещодавно з бюджету виплатили 32,5 тис. грн понесених компанією витрат на послуги адвокатів і судові збори.

— Ще в 2015 році прокуратура ініціювала процес повернення Парку культури та відпочинку до власності міста. Суд задовольнив цю вимогу. Але “Перспектива ЛТД” повернула лише половину атракціонів, оскільки їх свого часу передали без технічних паспортів. Попри це, міськраді довелось повністю повернути компанії сплачені нею за купівлю парку гроші і компенсувати всі судові витрати. В результаті місто залишилось без атракціонів, ще й втратило бюджетні кошти, — прокоментував начальник юридичного відділу міськради Олександр Малишенко.

Нагадаємо, що у 2018 році залишки будівель і споруд колишнього каховського Парку культури та відпочинку передали на баланс місцевого КП “Комунальне транспортне підприємство”. В тому ж році залишки атракціонів і будівель демонтували, після чого територія парку перетворилась на пустир.

Одним із противників продажу атракціонів харківській компанії був тодішній міський голова Каховки Андрій Дяченко. Він же обіцяв залучити інвесторів для забудови нового парку. Однак жодних своїх обіцянок він так і не виконав.

One thought on “Знищення атракціонів призвело до збитків для громади Каховки

  • Сповіщення:

Дякуємо за відгук!