Музика — моє життя

Незбагненна влада музики над людиною. Вона примушує радіти й плакати, може допомогти пережити горе, зняти стрес, вилікувати сердечні рани… Коли вона тебе полонить — ця любов на все життя…

Ім’я Володимира Юлюгіна з деякого часу стало досить відоме серед каховчан, молодий чоловік — учасник усіх міських концертних програм, своїм співом він зачаровує, захоплює.

За освітою Володимир кухар, це вийшло випадково, хоча завжди любив готувати. Цікаво, що юнак займається лише тим, що, дійсно, йому подобається. Сьогодні можна посмакувати виробами, приготованими власноруч молодим кухарем, в улюбленій багатьма каховчанами «Чебуречній» у центрі міста, де він працює вже протягом 3 років.

Музика у житті Володимира була присутня завжди. Дідусь, який виростив хлопця, музикант, трубач, керував оркестром духових інструментів у ЗОШ № 4 та МПК «Меліоратор». Творчість захопила й хлопчика, він навчався гри на трубі у дідуся, декілька класів закінчив школи мистецтв. Але великого прагнення стати трубачем не мав. Несподівано для себе почав співати, спочатку вдома караоке. Через деякий час відчув, що саме цей вид творчості найбільше приваблює і почав шукати шляхи його розвитку. Так почалися заняття вокалом з Наталією Гусаровою, керівником художнього колективу МПК «Меліоратор», яка стала не тільки наставником, але і справжнім другом юнакові.

— Музика для мене — це моє життя. Зараз я можу сміливо назвати спів моїм найулюбленішим заняттям, адже я без перебільшень можу співати де завгодно і коли завгодно, і, напевне, ні один мій день не обходиться без співу, — розповідає Володимир. — Перші роки було важко, доводилося багато працювати, по 3 репетиції на тиждень, а ще й вдома співав весь час. Але поряд завжди була Наталія Валентинівна, чудовий педагог і людина, яка багато чому навчила мене.

Юнак не дуже любить сучасну музику, перевагу надає пісням воєнних років, українським народним, романсам. Відповідно, репертуар підбирає близький собі по духу. Життя хлопця не балувало, так склалося, що 17 років ним опікувався дідусь. Такі музичні твори як «Два кольори», «Чорнобривці», «Дивлюсь я на небо» — досить складні, але саме вони допомагають вокалісту відкрити свою душу слухачам.

— Співаючи, я відкриваю свою душу, намагаюся дарувати людям радість. Спів — для мене вже необхідність, як ковток свіжого повітря. Після робочого дня, трішки відпочивши, починаю співати, — ділиться співак. — І яким би замореним, зажуреним не був, відчуваю як поступово відновлююся, на душі стає спокійно, затишно.

Вперше на сцену вийшов з Наталією Гусаровою, виконавши дуетом пісню «Чорнобривці». Згадує, що дуже хвилювався. З часом виступи почав сприймати спокійніше, але хвилювання присутнє завжди.

— Мені подобається все: і процес вибору репертуару, і репетиції, і підготовка до виступу, і, звичайно, сам виступ, коли емоції переповнюють. Крім українських пісень, юнак полюбляє італійські, захоплюється виконавською майстерністю Лучано Паваротті, Хосе Каррерас. До речі, так само як італійський оперний співак каховчанин — тенор. У його репертуарі пісні «Besame mucho», «О Sole Mio» та інші.

Заняття вокалом, часті репетиції, виступи перед публікою допомогли хлопцю перебороти сором’язливість, невпевненість у собі, адже для успіху треба виховувати характер, і у нього це непогано виходить.

  • Володимир Юлюгін — неодноразовий лауреат і переможець конкурсів та фестивалів різних рівнів. Впродовж літа юнак вже здобув дві перемоги, зараз чекає результатів з Британії та Європи.

Каховський тенор планує розширювати свій репертуар, мріє здобути музичну освіту та продовжити вокальну кар’єру.

Олена ДЕМЧЕНКО. Фото О.Глущенка, О.Троніної.

Дякуємо за відгук!