Розпочато службове розслідування стосовно директора Каховської лікарні

На підставі розпорядження міського голови було розпочато службове розслідування стосовно директора КНП “Каховська ЦМЛ ім. Панкеєвих” Мазур О.Б. щодо неналежного виконання нею службових обов’язків, перевищення своїх повноважень з питань ефективного використання бюджетних коштів та коштів підприємства, здійснення керівництва виробничо-господарською та фінансово-економічною діяльністю, можливого приховування незаконної діяльності в частині проведення в лікарні офтальмологічних операцій по заміні кришталика ока.

З самого початку Мазур О.Б. всіляко перешкоджала повноті та якнайскорішому проведенню розслідування. Так, на першочергове доручення міського голови про надання пояснень та документів щодо законності проведення офтальмологічних операцій в лікарні, нею того ж дня було надано відписку, що до її обов’язків не входить організація медичної допомоги, а на всі питання, поставлені в дорученні відповість спеціально створена нею комісія.

Лише після направлення вимоги виконавчого комітету про надання пояснень в порядку ст. 149 КзпП України щодо невиконання доручення міського голови Мазур О.Б. протягом тижня надала часткові пояснення та копії документів, які вважала необхідними. Щодо інших даних послалась на лікарську таємницю та порекомендувала звернутись за ухвалою до суду.

Також до міської ради надійшов лист Відділення поліції №1 Каховського РВ ГУНП в Херсонській області, в якому вказано, що Мазур О.Б. ігнорує їх запити про надання інформації щодо фактів проведення офтальмологічних операцій, чим перешкоджає виконанню Національною поліцією України покладених на неї завдань.

Окрім цього директор лікарні під час розслідування пішла у планову відпустку на 24 календарні дні, вийшовши з неї 05 серпня 2021.

Незважаючи на відпустку директора лікарні, комісією, яка проводить розслідування, було здійснено виїзне засідання в КНП, але працівники лікарні та керівний склад за телефонною вказівкаю Мазур О.Б. відмовились приймати участь у ньому, підписувати будь-які документи, надавати пояснення тощо.

Зважаючи на викладене, міським головою 10серпня 2021 було прийнято розпорядження про продовження строку розслідування у рамках встановленого чинним законодавством терміну.

Дякуємо за відгук!