На каховській набережній з’явиться “Активний парк”

Працівники місцевого Комунального транспортного підприємства займаються підготовкою локації у межах програми «Активні парки – локації здорової України».

Проєкт передбачає розроблення та створення навігаційної карти занять у паркових зонах для всіх вікових груп. Згідно з вимогами там повинні бути розміщенні «шведська» стінка, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавка для виконання динамічних вправ, вільний простір і координаційна лінія.

Комунальники доопрацювали та укріпили раніше встановлену конструкцію, розмістили «шведську» стінку та наразі займаються розміщенням спеціальної зони для гімнастичних вправ, зарядки тощо.

Важливо, що проєкт дозволить кожному самостійно займатися спортом за допомогою онлайн-завдань – у будь-який день та час доби.

Кожен зі спортивних елементів у парку буде позначений QR-кодом з можливістю переходу на спеціальний сайт з відеоуроками.

Комплекс розроблених вправ в рамках проєкту передбачає декілька рівнів складності під час виконання вправ, спрямованих на розвиток основних рухових якостей: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість.

Передбачається, що такі парки з’являться у кожній територіальній громаді.

Нагадаємо, що в грудні 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 574/2020 «Про започаткування соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Документ має на меті організацію оздоровчої активності громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення. Важливо, що проєкт покликаний зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

Соціальний проєкт, зокрема, передбачає нові форми залучення різних груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, до оздоровчої рухової активності. Відповідно у квітні 2021 року Кабінет Міністрів України розробив та затвердив положення про соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України».

3 thoughts on “На каховській набережній з’явиться “Активний парк”

  • 27.08.2021 о 16:32
    Permalink

    Сосны тоже необходимо охватить: такие площадки там будут не лишними.А заниматься упражнениями в лесу-это самое лучшее лекарство для всех!

    Відповідь
    • 27.08.2021 о 19:09
      Permalink

      Gregor Mac Лес не надо трогать, а дорожки здоровья почему бы не разместить? Спортплощадки стараются делать у морей- океанов, в парках- одним словом, подальше от СО2

      Відповідь

Дякуємо за відгук!