На Херсонщині підпалювач втікав із місця злочину на електросамокаті

Киянин влаштував атаку на фермера у Скадовську. Спочатку підпалив «БМВ» аграрія. Пожежу рятувальники оперативно загасили. Але автівка постраждала так, що користуватися нею неможливо.

А вже через кілька днів зловмисник завдав нового удару фермеру. Прийшов палити склади, які належать цьому ж підприємцю. До будівель підібрався вночі. Похапцем закинувши гранату й пару салютних установок, з місця втік. Пожежу локалізували швидко, з людей ніхто не постраждав. Як розповіли в ГУНП, поліція розробила цілу спецоперацію із затримання зловмисника, який переслідував аграрія. У ній взяли участь оперативники обласного главку, співробітники Скадовського райвідділу та бійці спецназу. Одразу після підпалу зловмисник помчав у напрямку виїзду з міста на… електросамокаті. Цей засіб пересування він обрав заздалегідь, впевнений, що не привертатиме уваги. Автівку ж, на якій прибув із Києва, ховав на околиці Скадовська.

Коли правоохоронці, заблокувавши шлях, затримали підпалювача, той виявився у бронежилеті. Дорогою він встиг викинути револьвер, який вже знайшли оперативники. У «Тойоті» чоловіка знайдено гранату та набої.

На місці злочину вилучено низку речових доказів: уламки від гранати РГН та залишки від салютних установок.

Зловмисником виявився 49-річний раніше засуджений за майнові злочини. Наразі поліція з’ясовує мотиви, через які затриманий переслідував фермера. Якщо вину чоловіка доведуть, йому світить до 10 років тюрми. Перевіряється також причетність фігуранта до подібних злочинів на території Херсонщини.

Сам аграрій збитки внаслідок пожежі на складах оцінює більш як у 150 тисяч гривень, і це не рахуючи знищеної автівки.

Марина САВЧЕНКО.

Дякуємо за відгук!