На Херсонщині поліцейські виявили посів елітних конопель на 2 мільйони гривень

В рамках проведення профілактичного відпрацювання «МАК-2021» оперативники Управління боротьби з наркозлочинами в Херсонській області отримали інформацію, що серед плавнів неподалік від околиці Херсону невідомий зловмисник вирощує коноплі елітних сортів.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці вчора, 31 серпня, дійсно виявили серед очерету земельну ділянку площею близько 20 соток, на якій росли 60 кущів. Також поліцейські встановили й господаря наркоплантації. Вартість вилучених конопель за цінами «чорного ринку» становить близько двох мільйонів гривень. Наразі проводяться необхідні слідчі дії.

Як розповів начальник УПН в Херсонській області Дмитро Кравченко, заходи з виявлення наркопосіву були реалізовані за участю працівників водної поліції Херсонщини. Поліцейськими була перевірена акваторія навколо району Нафтогавані. І за допомогою аеророзвідки місцевості в плавнях оз. Друге Погоріле була виявлена земельна ділянка площею близько 20 соток, на якій в двох місцях були виявлені посіви кущів конопель.  Майже половина з них була заввишки 2 метри. Поруч із посівом поліцейські виявили 31-річного херсонця. Чоловік майже увесь час знаходився біля кущів для догляду за ними. У громадянина були в наявності приладдя для приготування їжі, продукти, консерви тощо.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група. Наркорослини вилучені та направлені на дослідження. Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ст.310 Кримінального кодексу України. З вилучених конопель можливо було отримати наркотичний засіб «марихуана», вартість якого за цінами «чорного ринку» становить близько 2 млн грн.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Дякуємо за відгук!