Поліцейські викрили жінку в привласненні коштів, зібраних на лікування дитини

У  відділення поліції Чаплинської територіальної громади звернувся волонтер однієї з благодійних організацій.

Він розповів, що біля одного з магазинів селища помітив невідому жінку з коробкою для збору грошей на лікування хворої дівчини. Однак на коробці були зазначені не справжні реквізити для надання пожертв шляхом переказу грошей. Тому чоловік запідозрив, що жінка шахрайка й привів її в поліцію. Будь-яких документів, що посвідчують особу в жінки не було. За інформаційними базами поліцейські встановили, що їй 38 років та вона мешкає в Херсоні.

Жінка зізналася, що приїхала в Чаплинку на автобусі та під прикриттям листівки про збір коштів для хворої дівчини, збирала гроші для себе, адже сама має проблеми зі здоров’ям. Загалом за кілька годин селяни пожертвували аферистці близько 1300 гривень. В присутності поліцейських правопорушниця в приміщенні банку перерахувала ці гроші на дійсний рахунок зі збору коштів на лікування дівчини.

За перебування на вулиці під час карантину без документів, що посвідчують особу, у відношенні жінки був складений адміністративний протокол за ч.1 ст.44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція статті тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Також проводиться необхідна перевірка про визначення правової кваліфікації дій правопорушниці щодо збору коштів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Дякуємо за відгук!