У Каховському районі завершили капремонт ще одного мосту

Востаннє його ремонтували майже 60 років тому.

Капітальний ремонт мосту на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О220505 Мала Лепетиха — Верхній Рогачик, що в Каховському районі, завершили на початку вересня. Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації.

“Нагадаємо, що міст на цій дорозі, за результатами обстеження, виявився аварійно-небезпечним, а його конструкція не відповідала сучасним вимогам будівництва та безпеки в експлуатації. Щоб попередити повну руйнацію, яка могла відбутися у будь-який момент, у 2020 році державна установа «Місцеві дороги Херсонщини» оголосила тендер на розробку проєктної документації, а вже у квітні 2021 року почався капітальний ремонт споруди”, — йдеться в повідомленні ХОДА.

Спочатку в облдержадміністрації обіцяли завершити капітальний ремонт до кінця липня. Підрядником робіт стало київське ТОВ “Укрбуд-проєкт-реконструкція”. Вартість робіт склала майже 4,6 млн грн.

Під час ремонту на мостопереході вперше на Херсонщині влаштовано трубу ViaCon. Міст на дорозі Мала Лепетиха — Верхній Рогачик збудували в 1928 році. Востаннє його ремонтували майже 60 років тому.

Дякуємо за відгук!