Лава підсудних на Херсонщині очікує…семикласника

У Каховці учень місцевої школи раніше ніж документ про освіту, отримає… судовий вирок.

На перерві цей семикласник чи то почув, чи то йому здалося, що почув, як його обговорюють двоє хлопців з десятого класу. Обурившись через таку надмірну увагу до його персони, семикласник підскочив до одного з учасників бесіди. І так вдарив того у груди, що той якийсь час навіть не міг вдихнути. Шкільна медсестра викликала бригаду «швидкої допомоги», яка відвезла 15-річного пацієнта до лікарні. Підозрювали навіть тріщину грудної кістки, але обійшлося просто сильним забоєм.

Тим не менш, співробітники поліцейської служби ювенальної превенції почали з’ясовувати обставини побиття десятикласника. У випадках конфліктів між неповнолітніми все закінчується тим, що на батьків призвідці конфлікту складають адміністративний протокол за невиконання обов’язків з належного виховання сина. Однак не цього разу.

Правоохоронці встановили: схильний до насильства семикласник пішов до школи на три роки пізніше, ніж зазвичай – любляча до нестями родина вважала дорогого синочка занадто хворобливим для навчання у шести чи навіть семирічному віці. Тож натепер йому вже виповнилося сімнадцять років, тобто парубок уже досяг віку, коли за свої вчинки треба відповідати перед законом.

Окрім цього, «хворобливий» учень виріс досить кремезним, на відміну від худорлявого десятикласника, котрому дісталося «на горіхи» — скористався своєю фізичною перевагою. Тому його притягли до кримінальної відповідальності за нанесення легких тілесних ушкоджень, поінформували у відділенні № 1 Каховського райвідділу Національної поліції.

Через відсутність попередніх судимостей розбишаці напевне оберуть покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Та біографії юнака, котрий тільки почав свій життєвий шлях, судимість за будь-яких обставин не прикрасить.

  Фото ілюстративне.

Дякуємо за відгук!