Спортивний комплекс “Олімпійський” може потрапити під державну програму по реконструкції

Орієнтовна вартість робіт – більше 50 млн грн.

12 жовтня, в ході робочого візиту, народний депутат України Володимир Іванов відвідав один з найголовніших спортивних об’єктів Каховської громади — спорткомбінат “Олімпійський”.

Після ознайомлення з територією, Володимир Ілліч, вислухавши пропозиції по покращенню спортивної інфраструктури Каховки, запропонував дослідити можливість проведення реконструкції всього комплексу: трибун, газону, освітлення, міні-футбольного поля та спортивної зали, що вже декілька років перебуває в аварійному стані та закрита для відвідувачів. “Малою кров’ю” провести ремонт приміщення не вийде, адже наявна необхідність в повній заміні плит перекриття даху, які місцями провалились.

Відзначимо, що відновити спортивну залу планували ще в 2016 році, з того часу далі розрахунків справа не пішла.

— Закривати цю тему не можна. Так, громаді всього рік, але з іншого боку — ми вже втратили дорогоцінний час, так що будемо наздоганяти. Скільки б реконструкція цього комплексу не коштувала — в центрі області не може бути такого масштабного, але занедбаного об’єкту. Тож, потрібно ставити завдання і робити цю інфраструктуру візитівкою Каховської громади, — зазначив Іванов.

Нардеп пообіцяв вже до кінця жовтня залучити фахівців для створення концептуальної пропозиції по реконструкції всього комплексу. Після цього Володимир Іванов сприятиме проходженню цього проєкту на Комісії для оцінки та відбору проєктів, що будуть реалізовуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку у 2022 році.

— За оптимістичним сценарієм встигнемо подати документи на наступний рік. В крайньому випадку — роботи по реконструкції комплексу можна розбити на декілька пускових частин та робити поетапно. Наразі завдання – постаратися реалізувати проєкт за 2-3 наступні роки, — зазначив Володимир Іванов.

Також в рамках робочого візиту нардеп відвідав міський палац культури “Меліоратор”, однією з важливих потреб якого є вирішення питання з встановлення оновленої системи пожежної безпеки, косметичного ремонту приміщень, де проводять заняття позашкільні гуртки та заміни обладнання сцени.

Володимир Іванов пообіцяв всіляко сприяти залученню коштів на вирішення вищезгаданих проблем: — Особливі враження отримав від перебування в міському палаці культури «Меліоратор». Величезне приміщення з таким різноманіттям гуртків для дітей, головна сцена Каховки, потребують негайного ремонту кабінетів, коридорів, заміни крісел в основному залі, ремонту сцени…

Обов‘язково всіляко сприятиму виділенню на це державних коштів та будемо й надалі, за можливості, максимально поповнювати бібліотечний книжковий фонд, — відзначив нардеп.

Дякуємо за відгук!