На Херсонщині поліцейські затримали групу наркозбувачів (відео)

Співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Херсонській області спільно зі слідчими відділення поліції №2 м. Олешки за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД» під процесуального керівництва Олешківської прокуратури затримали чоловіка та жінку, які налагодили збут психотропів і канабісу на території Херсонського району.

Працівники УБН в ході оперативно-розшукових заходів встановили, що троє жителів Херсона, чоловік та двоє жінок, віком від 22 до 27 років, збувають шляхом закладок наркотичні засоби. Для своєї злочинної діяльності кожен з фігурантів орендував квартиру, де фасувалися та зберігалися наркотичні речовини. Також оперативники з’ясували, що зловмисники замовляли психотропні та наркотичні речовини через один і той самий Інтернет-сайт для подальшого збуту.

В рамках відкритих кримінальних проваджень слідчі отримали санкції на проведення обшуків місць проживання фігурантів. Чоловік не відчиняв поліцейським двері, тому для їх відкриття бійці КОРДу застосували спеціальні засоби. Загалом в ході обшуків у фігурантів вилучили 169 доз «амфетаміну», понад 80 зіп-пакетиків із небезпечною психотропною речовиною A-PVP, 40 пакетиків з «канабісом», 100 марок «ЛСД» та 20 пігулок «екстазі». Також в якості речових доказів вилучені банківські картки, електронні ваги, пристрої для куріння канабісу, пакувальні матеріали, 23 мобільні телефони, предмет, схожий напістолет, та гроші, отримані від злочинної діяльності.

Двоє з фігурантів, 26-річний чоловік та 22-річна дівчина нині затримані. Проводиться досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Дякуємо за відгук!