Шановні каховчани та гості міста!

мерЗа гарною традицією в кінці вересня ми відзначаємо День міста. Цього дня почуваємося іменинниками, а наші серця переповнюють радість і гордість за місто, яке стало затишною домівкою та поєднало в одну велику родину більше 37 тисяч каховчан. Щороку День міста збирає у родинне коло близьких і друзів, добрих приятелів і бажаних гостей.
Сьогодні ми відзначаємо 222-у річницю заснування легендарної Каховки. Міста, як люди: у них своє дитинство, свій вік, своя мудрість. Понад два століття пронеслися над Каховкою, але вона і надалі залишається молодою, бо постійно росте й розвивається, впевнено крокуючи у майбутнє.

Ми палко любимо своє місто, яке має цікаву історію, випромінює справжній дух нашого народу, дає наснагу його мешканцям. Скільки б років не минуло, Каховка навіки залишиться містом Овсянико-Куликовських і Панкеєвих та інших чесних, талановитих, відданих справі людей, які через століття пронесли, починаючи з козацького отамана Богдана Ружинського, почуття патріотизму та любові до Таврійської землі. Слава про неї простувала солоними чумацькими шляхами, гучними таврійськими ярмарками, розтікалася всіма Дніпровськими протоками та рукавами. Ми вдячні попереднім поколінням городян, які залишили нам у спадок історію Каховщини, природні пам’ятки, невичерпну духовну скарбницю, в якій ми знаходимо сили й наснагу для творення.
Каховчанам є чим пишатися. Сьогодні наше місто знане в усьому світі завдяки наполегливій праці колективів заводів електрозварювального устаткування, експериментально-механічного, ПрАТ  «Чумак», Каховська філія ТОВ «АТ Каргілл», продукції середніх та малих приватних підприємств.
Каховка набуває сучасних рис, зберігаючи водночас свою архітектурну самобутність, оновлюється її центральна історична частина. І ми хочемо, щоб кожна вулиця, кожен провулок, навіть у найвіддаленіших куточках, були упорядкованими і комфортними для проживання каховчан.
Місто продовжує навіть у цей складний час будуватися. Тільки за I півріччя поточного року підприємствами міста виконано будівельних робіт на суму близько 8 млн. грн. Введені в експлуатацію привабливі для каховчан об’єкти торгівлі — кафе “Фламінго”, торговельно-розважальний центр “ЕКО Маркет”.
Нарощують темпи по наданню послуг населенню транспортні та торговельні організації: за січень-червень підприємствами автомобільного транспорту перевезено в 1,7 раза більше вантажів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, вантажообіг збільшився вдвічі, а населенню реалізовано товарів на 6 відсотків більше.
Каховка сьогодні – це місто з активною молодіжною політикою, в ньому діють 18 молодіжних громадських організацій. Це культурно-мистецький центр Херсонщини, бо саме у нас отримали постійну прописку Всеукраїнський фестиваль-конкурс авторських хореографічних творів «Верховинця степова криниця», фестиваль духових оркестрів “Сурми грають над Дніпром”, мотофестиваль “Тачанка”. Протягом останніх років в місті започатковані відкритий фестиваль-конкурс юних та молодих виконавців “Каховка запрошує!”, фестиваль-конкурс “Каховка має таланти” та інші.
Обличчя будь-якого міста – це, передусім, його жителі, саме завдяки їхнім старанням воно живе. Тому всі здобутки і позитивні зміни відбуваються завдяки вашій щоденній напруженій праці та великому бажанню зробити наше місто кращим. Каховка завжди славилась своїми гарними фахівцями-професіоналами, заслуженими ветеранами, громадськими діячами, чемпіонами спортивних турнірів найвищого рівня. Але основа нашої громади – скромні трудівники, дбайливі матері, енергійні діти, поважні пенсіонери, ініціативна молодь. Сьогодні у Каховці мешкають Герой Соціалістичної Праці Леонід Цвєтков, почесні жителі міста Дмитро Демидов, Герой України  Ярослав Микитин, Надія Сергеєва та Петро Гребенюк. Не забувають також про наше місто його почесні громадяни Микола Боня, Володимир Махлай, народний депутат України Микола Баграєв.
Дорогі каховчани, я сердечно дякую вам за мудрість, відповідальність, за вашу готовність наполегливо працювати, за щире прагнення зробити наше місто найкращим. Переконаний, ви й надалі відстоюватимете засади правди і патріотизму, а порозуміння, взаємна повага і підтримка між каховською громадою та міською владою збережуться на довгі роки заради стабільності та процвітання нашої Каховки.
В які б світи не закидала нас доля, ми завжди линемо до батьківської хати, на благословенну Богом Каховську землю… Хай ніколи не гасне ваша зірка щасливої долі, працелюбності та патріотизму! Нехай у ваші оселі заходять лише добро та злагода! Хай кожна нова мить життя приносить радість у ваші серця та спокій у душі. Козацького здоров’я вам і вашим родинам, наснаги, нових звершень на благо рідної землі!
Олександр КАРАСЕВИЧ,
міський голова.

 

2 коментарі до “Шановні каховчани та гості міста!

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest