Новини з міськвиконкому

12 Декабрь 2013, admin

У понеділок на черговій нараді міського голови з керівниками комунальних підприємств міста особливу увагу було звернено на передане штормове попередження та необхідність належної підготовки всіх служб до погіршення погодних умов. Директор КП «КТП» Д.Панасюк також звітував, що наразі розпочаті роботи по підготовці до встановлення до 25 грудня міської ялинки. Відділом культури вже проплачене придбання сосен, а за благодійні кошти спонсорів закуплена нова ілюмінація.
КВУ «Каховводоканал» продовжує капітальні ремонти водогонів: у східній частині міста – за кошти з державного бюджету — та розпочало аналогічні роботи на вул. Горького – за рахунок міського бюджету.
У суботу по всьому місту планується відключення електроенергії у зв’язку з переходом на інший трансформатор. Міський голова рекомендував РЕЗ і ЕМ надіслати графіки відключень усім організаціям, закінчити свої роботи не пізніше 15-ї години, а якщо в суботу стане холодніше, то й узагалі перенести їх на більш теплий період.
Місцевих тепловиків було попереджено, що вони несуть персональну відповідальність за розрахунки за газ перед «Нафтогазом України». Директор КПТС «Каховтеплокомуненерго» С.Ваюцька зазначила, що це ускладнюється наявною заборгованістю їм з боку державного, обласного й місцевих бюджетів.
О.Карасевич щиро подякував працівникам усіх служб за те, що безперебійно забезпечують життєдіяльність Каховки, не зважаючи ні на погіршення погодних умов, ні на політичні катаклізми в країні. Також він висловив своє обурення діями вандалів, які минулої неділі в Києві зруйнували пам’ятник Леніну. «Яким би не було наше ставлення до цієї особистості та до історичних подій, пов’язаних із нею, кожен пам’ятник – то культурне надбання усього народу, і подібними актами вандалізму ми аж ніяк не наближаємо себе до Європи», — резюмував міський голова.
* * *
На засіданні міськвиконкому, що пройшло 10 грудня, серед інших розглядалося питання про затвердження фінансування міського бюджету на І квартал 2014 року у розмірі 1/12 частини від загального бюджету 2013р. Як пояснила начальник фінансового управління К.Гаврилюк, це є необхідною мірою у зв’язку з неприйняттям бюджету на рік новий та з метою забезпечення безперервного фінансування працівників бюджетної сфери. Також виконком погодився з пропозицією збільшити доходи та видатки з держбюджету 2013 року на різні види дитячої допомоги та, навпаки, зменшити, як невикористані, кошти, виділені з державних субвенцій, на придбання твердого палива та скрапленого газу (в межах пільг по субсидіях громадян).
Одноголосно було погоджено рішення про проведення на площі перед РБК ім. Фрунзе молодіжної Новорічної дискотеки з 00.30 до 03.00 1 січня 2014р. на прохання лідерів молодіжних громадських організацій.
Члени виконкому В.Коваленко і Я.Микитин підняли питання щодо доцільності великої кількості білбордів уздовж доріг, адже більшість із них не користується попитом серед рекламодавців і мають дуже непривабливий вигляд. У зв’язку з цим мер дав завдання головному архітектору Каховки В.Долгих до наступного засідання міськвиконкому провести інвентаризацію цих об’єктів та забрати ті, що не використовуються, під розміщення міської соціальної реклами.
Знову ж таки було піднято болюче питання нефінансування роботи опорного пункту громадського формування «Щит», яке, за словами В.Коваленка, вносить величезну лепту в забезпечення громадського порядку Каховки. З ним погодився і міський голова, зазначивши, що пересічні громадяни до них по допомогу звертаються чи не частіше, ніж до своїх дільничних міліціонерів. В.Коваленко пообіцяв ще раз виділити допомогу «Щиту». Вирішив долучитися до доброї справи й Я.Микитин, особливо наголосивши на тому, що спонсорська допомога місцевих підприємств має бути не разовою, а систематичною.
Ірина СОШНІКОВА.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Facebook
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники

Ваш отзыв

Фото Flickr

Погода у місті

Лічильники