День відкритих дверей у центрі зайнятості

В рамках святкування 23-ї річниці створення Державної служби зайнятості в Каховському міськрайонному центрі зайнятості було проведено День відкритих дверей, у якому взяли участь голова Каховської районної державної адміністрації В.Сторчак, Каховський міський голова О.Карасевич, секретар Каховської міської ради О.Гончаров, представники депутатського корпусу міської та районної рад (на фото).
Його мета – привернути увагу суспільства, органів державної влади та місцевого самоврядування,
громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості шляхом забезпечення зайнятості, соціального захисту, соціального діалогу та дотримання прав людини.

Учасників заходу привітала директор центру зайнятості О.Радченко. Оксана Василівна провела екскурсію по центру зайнятості, ознайомила зі спектром послуг, з можливостями Єдиної інформаційно-аналітичної системи, пріоритетними напрямками в роботі служби.
Від спеціалістів відділу активної підтримки безробітних відвідувачі отримали інформацію про ситуацію на ринку праці, особливості працевлаштування в сучасних умовах, потребу в працівниках за професіями, які користуються попитом на ринку праці, можливість їх отримання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, про можливість участі в оплачуваних громадських роботах та започаткування власної справи.
Учасники Дня відкритих дверей ретельно оглянули розміщену на стендах інформацію, папки з описами професій, паспорти підприємств, установ і організацій, ознайомилися з інформаційним куточком для молоді. Особливу увагу гостей спеціалісти центру звернули на ризики роботи за кордоном, негативні наслідки нелегальної праці.
Відвідувачі заходу отримали інформацію про модернізований медіа-ресурс для пошуку роботи – „Труд” (www.trud.gov.ua). На Інтернет-порталі „Труд” представлено найбільшу в Україні базу даних вакансій, зручні сервіси з пошуку роботи та корисні матеріали про працю.
Шановні гості підходили до співробітників центру зайнятості, щоб отримати відповіді на свої запитання, що стосуються порядку реєстрації безробітних, умов отримання допомоги по безробіттю, і головне – багатьох цікавила наявність вакансій для влаштування на роботу.
Директор центру зайнятості О.Радченко наголосила, що такі заходи сприяють акцентуванню уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій на вирішенні питань соціального захисту, подолання безробіття, забезпеченні повної зайнятості, гідної праці, гендерної рівності, соціального добробуту.
Ірина Сидоренко, заступник директора Каховського міськрайонного центру зайнятості.

Дякуємо за відгук!