Обличчя, вишиті на полотні

У Каховці дуже багато талановитих людей. Серед них і Лілія Бутенко, до якої сьогодні ми завітали. Любляча мати, старанна працівниця та просто творча особистість, працює у територіальному центрі з обслуговування одиноких та непрацездатних громадян і виховує сина-першокласника (на фото). У вільний час, вечорами, займається вишивкою.

Вишивати почала ще з 21-річного віку. Вчилася сама, без спеціальних курсів. А до цього – в’язала гачком. Головний творчий напрям Лілії – портрети, у які вона вкладає душу і дуже багато часу, декілька місяців проходить, перш ніж на світ з’являється завершена робота. Та не тільки душа і зусилля потрібні для виготовлення портрета
– Матеріали отримуємо із Москви. Все це не дешево, але батьки допомагають, – розповідає Лілія. Це не лише звичні усім нитки, а ще й бісер та стрічки, які додають портретам об’єму. Батьки Ольга Володимирівна і Володимир Миколайович допомагають не лише фінансово, усіляко підтримують творчі задуми доньки, а й наполягають на тому, щоб віднести роботи на міську виставку.
Окрім портретів (їх фоторепродукції праворуч), вишиває невеликі роботи для подарунків близьким, немає у Лілії родичів, у яких би не було її вишивки. Хочеться побажати їй натхнення, наснаги і творчого розвитку, бо творчість і культура – невід’ємна частина нашого життя, а люди, що доносять їх до народу, заслуговують на пошану.
Іван Клименко.

Дякуємо за відгук!