«Ми відповідальні за тих, кого приручили»

Цю безсмертну фразу вклав в уста своєму Маленькому принцу великий Сент-Екзюпері. У сучасній Каховці вона набула надзвичайної актуальності.
Скільки вже «зламано списів» за останні роки при обговоренні проблеми про те, що деякі  мешканці багатоповерхівок продовжують підгодовувати безпритульних тварин, які потім нерідко кидаються на людей, що навіть не заходять у під’їзди, а проходять повз ці будинки. Днями надійшла скарга від каховчанки й до редакції «Каховської зорі» про те, що 8 лютого вона йшла з центру Свєтлово у напрямку «Екомаркета» й у повній мірі відчула на собі «привітність» однієї такої «лагідної собачки» (як часто люблять виправдовуватися ті, хто дає притулок бездомним тваринам), котра відчепилася від жінки лише тоді, коли хтось з вікна багатоповерхівки покликав собаку. У зв’язку з цим хочеться ще раз нагадати каховчанам розділ ІХ, пункт 2 «Правил благоустрою території в м.Каховка». Цей розділ регламентує утримання домашніх і хижих тварин, адже, цілком логічно, що коли людина починає регулярно підгодовувати тварину, вона таким чином бере її на своє утримання, несучи за це певну відповідальність. І серед іншого таким «годувальникам» дуже важливо уважно вчитатися в наступні рядки «Правил», щоби потім не ображатися на місцеву владу за накладення чималих штрафів: «…не допускати утримання собак, котів, інших тварин і птахів у місцях загального користування (коридорах, підвалах, на сходових площадках, горищах, балконах, лоджіях)…», «…не допускати забруднення тваринами тротуарів, газонів, алей, парків, скверів, дитячих майданчиків, а в разі забруднення – прибирати за своєю твариною».
Шановні земляки! Ніхто не забороняє вам бути милосердними… Але, сказавши «А», кажіть «Б», тобто, підгодовуючи тварину, яка дуже швидко потім звикає до вас, зрозумійте, що берете на себе відповідальність і за те, що вона може напасти, вкусити, заразити чи просто налякати того, хто зовсім випадково опиниться поруч з вашим чотирилапим другом. Якщо вам болить доля тварини – утримуйте її у себе вдома, а не в місцях загального користування!
Ірина Сошнікова.

Дякуємо за відгук!