З каховчанами спілкується міський голова О.Карасевич

27 Февраль 2014, admin

Карасевич- В газеті “Каховские новости” опублікована стаття депутата А.Дяченка “Технология ограбления по-каховски”, в якій він зазначає, що місцеві чиновники відібрали підвальне приміщення у жителів будинку по вул. Пушкіна, 71 та продали його за  50 тисяч гривень. Він звинувачує керівництво міста в некомпетентності, посилаючись на рішення Конституційного суду України № 4-рn/2004, а також небажання витратити одержані кошти від приватизації на ремонт цього будинку. Наскільки ця інформація відповідає дійсності?
- Хочу відразу зазначити, що депутат Дяченко А.А. вже не перший раз надає жителям міста неправдиву інформацію щодо діяльності виконавчого комітету міської ради.
Рішення щодо приватизації об’єктів комунальної  власності приймається депутатами міської ради, а не чиновниками виконкому. Вищезгадане рішення  прийняте на сесії 28 листопада 2013 року та опубліковане в газеті “Каховська зоря” 5 грудня. 16 січня 2014 року Товарною біржою “Аграрна Біржа” надана інформація щодо проведення аукціону з продажу 36,4 кв.м підвального приміщення по вул. Пушкіна, 71 (а не всього підвалу, як зазначено в публікації). Протягом 11 років ця частина приміщення надавалась в оренду балансоутримувачем будинку суб’єктам господарювання. На підставі наданої інформації 6 лютого 2014 року відбувся аукціон, в якому брали участь 2 учасники. За результатами проведених торгів було здійснено 8 кроків, і остаточна ціна продажу склала 88225,20 грн., а не 50 тисяч гривень, як зазначено в недостовірній інформації А.Дяченка.
Стосовно рішення Конституційного суду України № 4-рn/2004, на яке посилається автор статті, то в ньому дається роз’яснення положення частини першої статті 1, пункту 2 статті 10  Закону України “Про приватизацію державного житлового фонду” відносно передачі у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир допоміжних приміщень (приміщень для забезпечення експлуатації та обслуговування будинку) і жодного слова щодо неможливості приватизації інших приміщень не сказано. До речі, на теперішній час у місті приватизовано 3 підвальні приміщення під житловими будинками, одне з яких по вул Леніна, 24 загальною площею 186,8 кв.м на праві спільної власності належить Дяченку А.
Відносно   пропозиції щодо виділення коштів з місцевого бюджету на ремонт будинку по вул. Пушкіна, 71 зазначу, що станом на дату виходу статті пропозицій до виконавчого комітету від автора статті не надходило. На даний час КП “Каховська керуюча компанія” готує документи з проведення капітального ремонту цього будинку для розгляду на черговій сесії міської ради.
Підсумовуючи вищезазначене, хочу заспокоїти мешканців будинку по вул. Пушкіна, 71: “Ограбления по-каховски” їхньої спільної власності не було.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Facebook
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники

Ваш отзыв

Погода у місті

Лічильники