Рубрики | Офіційно

Депутатські комісії

27 Март 2014, admin

під головуванням секретаря міськради О.Гончарова на засіданні 20 березня, розглянувши 20 питань до 56-ї сесії міської ради, підготували висновки по більшості з них, але й залишили кілька для більш докладного розгляду безпосередньо на сесії.
Так, доповідь заступника начальника Каховського райвідділу міліції С.Прудського про стан боротьби зі злочинністю та охорону громадського порядку у місті депутати не стали заслуховувати, мотивуючи тим, що хочуть побачити на сесії самого начальника В.Солодкого. Головне питання депутатів – чому співробітники міліції, що в той час чергували в холі приміщення адміністрації, пропустили групу молодиків, один із яких був у бронежилеті та з кобурою на поясі? Відповідь: за законом, аби працівники  міліції були присутні на сесії, вони мають заздалегідь отримати офіційне запрошення; а, знаходячись у холі, чергові міліціонери не мали права затримати відвідувачів. А на питання депутатів, чи є гарантії того, що в Каховці не відбудеться безлад, подібний до викликаного сепаратистами в інших містах Півдня та Сходу України, С.Прудський завірив: «У Каховці такого не буде».
Висновки щодо можливих порушень оцінки вартості залишків будівлі літнього кінотеатру «Спартак» було вирішено зробити лише після того, коли надійде офіційна відповідь з прокуратури.
Заслухавши інформацію начальника відділу культури І.Матросової щодо виконання міської Програми з увічнення пам’яті про події Великої Вітчизняної війни та Програми розвитку культури й духовності в місті на 2013-2017рр., були зроблені висновки, що відділ добре попрацював; на замітку взяті питання про необхідність ремонту приміщення міської універсальної бібліотеки та поповнення бібліотечного фонду.
Доповідаючи про придбання впорядкованого соціального житла для дітей, позбавлених батьківського піклування, директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Г.Соколовська звернула увагу на те, що ті 100 тис. грн., які міський бюджет виділив на купівлю двох запланованих квартир, дуже швидко знецінилися в зв’язку зі стрімким падінням курсу гривні, і тепер їх не вистачає навіть на придбання однієї квартири. За пропозицією депутата П.Філіпчука комісія погодилася перенаправити на ці потреби ще 230 тис. грн. з міського бюджету, котрі раніше призначалися на купівлю службового житла. Тепер залишилося лише дочекатися, коли ці кошти будуть пропущені Держказначейством, адже у повній мірі повернулися минулорічні проблеми, коли місцеві бюджети мають гроші на своїх рахунках, але місяцями не можуть їх отримати через затримку казначейством.
Нерозуміння депутатів викликала доповідь директора територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян Л.Коняшиної про реорганізацію центру, а саме — зменшення кількості соцробітників при збереженні посад кількох завідувачів відділень та їхніх заступників. На думку депутатів, завищена кількість адмінпрацівників керує 60-ма безпосередніми робітниками, тоді як Л.Коняшина доводить, що перші виконують велику «паперову» роботу з ведення документації на близько 3 тис. клієнтів терцентру.
П.Філіпчук також вкотре підняв питання спилювання дерев у дендропарку біля «маєтків» Ю.Горстки та К.Стурена (і, за його словами, саме не з приводу омолодження дерев, а тому що вони заважали в огляді краєвиду). Свою упевненість депутат підкріпив висновками перевірки державної екологічної інспекції. Але юридичний відділ міськвиконкому висловив свою незгоду з цими висновками та повідомив, що готує позов до суду про визнання акту екоінспекції неправомірним. Отже, як-то кажуть, «далі буде».
Про остаточні рішення депутатів з цих та інших питань читайте у наступному номері, де докладно висвітлюватиметься хід 56-ї сесії міськради, що відбулася сьогодні.
Ірина Сошнікова.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Facebook
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники

Ваш отзыв