Шановна редакція!
Колектив Любимівської селищної ради є постійним читачем та передплатником газети «Каховська зоря» і щотижня з нетерпінням чекає на вихід нового номера.
Не будемо кривити душею, дуже приємно, коли пишуть щось хороше про наших жителів, громаду селища, висвітлюючи на шпальтах газети здобутки та перемоги Любимівської територіальної громади, історію нашого славетного селища, про наших односельчан героїв-трударів. Адже кожен з нас, любимівців, щиро вважає нашу Любимівку — перлиною Таврії, окрасою Каховського краю. А які в нас люди — відверті, щирі, доброзичливі, гостинні! І повірте, це не просто слова, дуже багато до нашого селища приїздить гостей, тож, поспілкувавшись з нашими людьми, помилувавшись краєвидами нашого села, вони їдуть від нас з часточкою любові до нашої маленької батьківщини. І приїздять до нас ще, бо такого селища, таких людей немає більше!
І ось, отримавши минулий номер газети «Каховська зоря» і прочитавши статтю «Громада Каховки не боїться відстоювати свій вибір і свого народного депутата», обурення плескало через край в кожного працівника виконавчого апарату Любимівської селищної ради, членів виконавчого комітету, депутатського корпусу.
Так, дійсно на виборах-2012 більшість наших односельців, віддавши свій голос за представника від Партії Регіонів Опанащенка Михайла Володимировича, сподівались на підтримку та допомогу народного депутата, адже як і в кожному селі — у нас дуже багато проблем. Деякі односельці звертались до нардепа по допомогу особисто, в селищній раді немає інформації про результати цих звернень.
Хочемо сказати про роботу селищної ради та про ту допомогу, яку надавав Михайло Володимирович особисто нам. Неодноразово звертались з проханням допомогти відновити роботу дитячого садка «Ромашка». Вдумайтесь: на території смт. Любимівка проживає 387 дітей дошкільного віку, а працює два дитячих садки: «Малятко», який розрахований на 29 дітей, а фактично його відвідує 71 дитина, та дитсадок «Колосок», розрахований на 32 дітей, а відвідують 80. Про яку відповідність та дотримання норм може йти мова при такій наповнюваності?! Решту дітей батьки змушені залишати вдома або возити в дитячі заклади м.Каховка.
Просили ми допомогти й у вирішенні питання проведення капітального ремонту Любимівського будинку культури, який з 1994 року знаходиться в аварійному стані. Враховуючи, що на території селищної ради зареєстровано майже 6000 тисяч осіб (проживає набагато більше), із них третина — це молодь, тому нам конче необхідно відновити роботу нашого будинку культури, адже в нас скільки обдарованих дітей, а приміщення для розвитку талантів, для виховання майбутнього покоління в нашому селищі немає. За кошти селищного бюджету виготовлена та затверджена кошторисна документація на капітальний ремонт будівлі, проектно-технічна документація. В 2013 році в селищному бюджеті було заплановано на капітальний ремонт будинку культури 180 тис грн., але цих коштів, на жаль, замало.
Виконавчим комітетом, депутатським корпусом ведеться активна робота із запуску кільцевого автобусного сполучення, враховуючи, що загальна протяжність доріг селища складає понад 37 км. Жителям, які проживають в північній частині селища, доводиться долати понад 2-3 км до зупинок автобусів приміського сполучення. Жителям східної частини, щоб дістатись до амбулаторії сімейної медицини, необхідно пройти понад 3 км, а це здебільшого люди похилого віку або матері з маленькими дітьми.
Змістовної відповіді та допомоги у вирішенні питань громади на даний час від Михайла Володимировича ми не отримали. Але не втрачаємо надії, щиро сподіваємося та віримо у майбутню підтримку та допомогу нашого депутата.
А щодо отримання безоплатних довідок у селищній раді, ми думаємо, що сам Михайло Володимирович зізнається, що його заслуг в цьому немає. Згідно із Законом України „Про адміністративні послуги” рішенням виконавчого комітету Любимівської селищної ради № 20 від 21.03.2013 року було вирішено здійснювати надання адміністративних послуг працівниками виконавчого апарату Любимівської селищної ради безкоштовно. Затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються селищною радою. І це не тільки видача довідок, а і реєстрація шлюбу, народження, посвідчення довіреностей, заповітів, видача рішень сесій та виконкомів, характеристик, і в Любимівській селищній раді все це нині здійснюється безкоштовно, сплачується тільки державне мито.
А ще в 2013 році до народного депутата Опанащенка Михайла Володимировича зверталися депутати Любимівської селищної ради в зв’язку з тим, що протягом 2013 року за його зверненнями як народного депутата до різних організацій та контролюючих органів України в Любимівській селищній раді були проведені численні перевірки діяльності ради. Цей час кожен працівник селищної ради згадує з жахом, перевірки такого характеру дестабілізують, блокують роботу селищної ради, позаяк підстави для тих перевірок були надумані, про що свідчили результати перевірок інстанцій районного та обласних рівнів. Депутати від імені виборців територіальної громади звернулися з проханням критично та об’єктивно ставитися до звернень, продиктованих клановими та родинними інтересами, які задовольняють власні потреби, а не інтереси громади. Але попри все, селищна рада знайшла спільну мову з Михайлом Володимировичем, він став бажаним гостем на усіх святах нашої громади.
Хочемо побажати Михайлу Володимировичу в цей нелегкий для нашої держави час звернути особливу увагу на людей, які ніби-то підтримують його, а насправді мають в кожній кишені по партійному квитку, і знаходяться вони завжди там, де пахне владою та грошима.
Головна заслуга нашої громади — у наших здобутках, всіх, хто працює на підприємствах, займається сільським господарством, будує, ремонтує, прибирає, годує, вчить та виховує наших дітей, хто залучає всіх нас до культурних цінностей. Кожен з нас хоче бачити Любимівку сильною та процвітаючою, а його громадян – щасливими і забезпеченими. І лише об’єднавшись під ідеєю розвитку селища як цілісного комплексу, ми зможемо відстояти своє право на майбутнє і змінити на краще наше сьогодення. Віримо, що саме так і станеться!
Впевнені, що і в майбутньому любимівці будуть такими ж непохитними і послідовними у своїх добрих справах на користь селища, а отже, здійснять всі починання та виконають взяті на себе зобов’язання.
Працівники виконавчого апарату Любимівської селищної ради.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники