Святкування Дня Перемоги в Каховці, незважаючи на похмуру погоду і попередження про можливі провокації, відбулося  мирно, урочисто, з піднесеним настроєм городян.
Деякі з учасників святкування традиційно мали на грудях георгіївські стрічки, інші – синьо-жовті, а хтось вперше вдягнув запозичений з Європи символ пам’яті жертв війни – червоний мак. До речі, міські молодіжні активісти того дня роздавали каховчанам листівки з роз’ясненням сенсу цього нового для багатьох знаку.
Ранок 9 травня розпочався з шикування колони у центрі міста, яка вирушила до монумента «Вічний вогонь». Цьогорічною новинкою став величезний 25-метровий прапор України, який каховчани несли перед колоною, а потім тримали протягом усього мітингу. У ньому взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни та праці, керівники міста й району, активісти громадських організацій, школярі та їхні педагоги, представники підприємств і установ.
По завершенні мітинга та покладання квітів святкування продовжилося відразу на кількох мобільних майданчиках: «солдатську кашу» усім бажаючим пропонували «польові кухні» за «Вічним вогнем» і біля пам’ятника «Гармата»; у каштановій алеї поблизу розмістилася виставка «Они сражались за Родину» з ретрофотографіями каховчан-учасників тієї війни; туди ж незабаром на щойно відновленому справжньому воєнному автомобілі 1943-го року під’їхали пошуковці військово-історичного клубу «Каховка» у формі часів Великої Вітчизняної, з якими залюбки фотографувалися перехожі. На площі перед РБК ім. Фрунзе відбувся святковий концерт солістів і творчих колективів міста й району. На житломасиві Свєтлово ввечері того ж дня, а також суботнім і недільним вечорами свою концертну програму каховчанам пропонували працівники МПК «Меліоратор».

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники