Ми були в Карпатах

Цьогорічні зимові канікули пе­ретворяться у неймовірні спога­ди для 47 школярів Херсонщини. Завдяки благодійному проекту “Різдвяні свята у Карпатах” їм по­щастило здіснити казкову подо­рож та зустріти новорічні свята у Карпатах на Верховині Івано- Франківської області.

10887864_252919621548489_1205822094_n

Враженнями від мандрівки по­ділилася шестикласниця Настя: Це було найкраще Різдво, яке тільки можна забажати! Вранці 3 січня ми приїхали до Івано-Фран­ковська, де нас чекали місцеві жи­телі і мер міста. Було трошки нія­ково, що нас, школярів, особисто зустрічають такі поважні люди… Ввечері того ж дня наша команда приїхала до Верховини, а наступного дня ми разом з вихователями підня­лися на гору до заповідника. Не гаю­чи часу, розпалили багаття і водили хороводи навколо гуцульської ватри, допоки нас не зустрів Св. Миколай (священик із церкви) і кожному пода­рував подарунки (на фото). Було ще багато гарних вражень того дня, але особисто мені запамяталося катання на бричках з конями та бубенцями. А ввечері – катання на санчатах та на спеціальних тарілках на снігу. Перший день завершився дискотекою, на яку запросили справжнього Ді-джея.

Ми з товаришами спочатку дуже засмутилися, коли дізналися, що всі ці дні будемо жити без інтернету. Тільки мобільний, і той мав слабкий сигнал. Та наприкінці першого дня подорожі ми переконалися, що інтер­нет нам тут не потрібен! Наступний день був удвічі неймовірнішим! Ми прибули до Буковелю, де втілилася моя мрія – покататися на підйомни­ку. На вечерю 6 січня куштували два­надцять пісних страв. Потім, разом із місцевими школярами в національ­них костюмах з українською атрибу­тикою, ходили по домівках та співали колядки. До речі, ми дізналися, що за звичаєм, колядники не стукають у двері, а співають колядку і таким чи­ном визивають господаря. Наколяду­вали фруктів, цукерок та грошей.

7 січня ми були в Церкві Різдва Пресвятої Богородиці, якій майже три століття. Особисто мені там дуже сподобалася експозиція “Ісус в яс­лах».

В останній день мандрівки нам приготували прощальний концерт з піснями, танцями і подарунками. І о десятій годині вечора ми зі сльоза­ми на очах виїхали з Верховини до Львову, де встигли побувати у Соборі Святої Єлизавети. 10 січня ми повер­нулися додому.

Ми всі та наші батьки передаємо велику вдячність всім, хто організу­вав цю подорож – народному депу­тату Сергію Хлань, начальнику від­ділу освіти Каховської міської ради Михайлу Гончару та Наталії Возалов­ській. Велика подяка вам за таке чу­дове Різдво!”.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest