“Наш світ створений не словом, а діянням, працею” (М. Горький)

Днями в Україні відзначався День працівників житлово-комунального господарства. «Каховська зоря» вітає всіх працівників комунальних підприємств міста та хоче стисло ознайомити каховчан з їхньою діяльністю, здобутками і проблемами.

Всього в місті працюють 5 комунальних підприємств, які постійно забезпечують нас житлово-комунальними послугами: КВУ «Каховський водоканал» – водопостачанням та водовідведенням, КП “Каховська керуюча компанія” – утриманням будинків, КП “Комунальне транспортне підприємство” – вивезенням побутових відходів, благоустроєм та озеленення, КПТМ “Каховтеплокомуненерго” та КП “Котельщик” – опаленням.

– У КВУ «Каховський водоканал» трудиться 174 працівників, що обслуговують 19 артезіанських свердловин, 7 каналізаційних насосних станцій, очисні споруди, 126,4 км водопровідних мереж, 60,9 км каналізаційних мереж. Всього абонентів налічується 15569, в тому числі – 15115 абонентів населення. Незважаючи на обмежене фінансування на проведення капітальних ремонтів та фінансове становище підприємства, колектив працює на повну силу і надає якісні послуги в повному обсязі. У 2014р. виконано реконструкцію водопровідних мереж по вулицях: Блюхера, Горького, Спендіарова, Матросова, Р.Люксембург та капітальний ремонт свердловини 12-328 по вул. Пушкіна.

– В КП «Каховська керуюча компанія» трудиться 100 працівників, що обслуговують 177 будинків комунальної форми власності, в яких знаходиться 7281 квартира. Загальна площа житлового фонду становить 359,8 тис.кв.м. Крім поточного обслуговування житлового фонду, хочеться відзначити й завершення реконструкції електричних мереж будинків по вулиці Ентузіастів, 2, 12, вул. К.Лібкнехта, 114, 116, 118 та реалізацію міської Програми допомоги малозабезпеченим жителям ж/м Свєтлово у встановленні систем індивідуального опалення. Проведена на достатньому рівні підготовка житлових будинків до зими дозволила забезпечити якісне централізоване опалення в центральній та східній частинах міста.

– Кожен з нас мріє жити в красивому, зеленому, охайному місті, мати можливість дихати свіжим повітрям, гуляти з дітьми квітучими освітленими вулицями, посидіти на зручній лавочці у затишному сквері. Все це намагається зробити КП «Комунальне транспортне підприємство» силами свого колективу із 110 працівників. Основним завданням підприємства є наведення та підтримання чистоти й порядку, а також озеленення нашого рідного міста.
Силами КП «КТП» чистота наводиться на більш ніж 76,6 тис. кв.м доріг і тротуарів. Підприємство обслуговує близько 22,8 кілометрів зовнішнього освітлення міста, 509 світильників.

Велика й відповідальна робота покладена на найбільший підрозділ на підприємстві – «Санпарк», який щоденно вивозить сміття з усього міста. Кожного року на міському полігоні твердих побутових відходів утилізується 62 тис.м куб. сміття.
У скорботні життєві моменти якісні та професійні послуги надає ритуальна служба.
Всі працівники підприємства демонструють високий професіоналізм та досвід роботи.

– Колектив КПТМ “Каховтеплокомуненерго” в кількості 71 працівника забезпечує надання послуг централізованого опалення 2470 споживачам, в тому числі 2390 абонентам населення та 42 бюджетним установам (школи, дитсадки та ін.). Обслуговують 5 котелень, 22,5 км теплових мереж. Протягом 2014 року при підготовці до зими та на початку опалювального періоду замінено 902 м теплових мереж. Завдяки злагодженій роботі колективу не допущено зривів опалювального сезону, аварійні ситуації оперативно усувались.

– Будинки житломасиву Свєтлово відключені від центрального опалення, але КП «Котельщик» продовжує працювати, обігріваючи бюджетні установи, а саме – дитячий будинок «Радість», дитсадок «Казка», загальноосвітні школи №№ 3 і 4.

– Незважаючи на фінансові й матеріальні труднощі, Каховка багато років поспіль є чи не єдиним містом в області, де в багатоповерхівках працюють усі ліфти. Цього вдається добиватися завдяки злагодженій співпраці колективу ТОВ «Каховліфт» з іншими службами Каховки та найближчих міст.
Позаяк трудовий колектив підприємства здебільшого жіночий, у разі поломок терміново допомагають у їхній оперативній ліквідації ремонтні бригади з Нової Каховки.

Загалом у місті нараховується 71 ліфт, серед них: 28 – у будинках, що знаходяться на утриманні Каховської керуючої компанії, інші – об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів. Практично щорічно всі ремонтні роботи наших ліфтів виконуються в повному обсязі; вони є безпечними за всіма стандартами.

Попри складнощі, «Каховліфт» постійно працює над вдосконаленням якості обслуговування та впровадженням новітніх технологій. Так, одним з головних завдань останніх років є переведення диспетчеризації ліфтового господарства на сучасну електронну систему – через мережу Інтернет. Тобто, диспетчер зможе наглядати за будь-яким каховським ліфтом з будь-якої частини земної кулі, де є Інтернет. Таким чином уже поліпшена взаємодія з колегами із Таврійська та Нової Каховки: диспетчери трьох наших міст можуть контролювати роботу, дублювати та взаємозамінювати один одного в разі необхідності. На сьогодні в Каховці на таку систему переведено 60% ліфтів.

– Свій внесок у сталу роботу житлово-комунального господарства міста вносять Каховський і Горностаївський РЕЗ та ВАТ «Херсонгаз». Завдяки їхній злагодженій співпраці з комунальними підприємствами міста не допущено відключення електроенергії та природного газу, котелень, об’єктів КВУ «Каховський водоканал», багатоквартирних житлових будинків, шкіл і дитячих садків та інших соціальних закладів Каховки.

– Варто згадати і про такий напрямок житлово-комунального господарства як об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи. На даний час у місті створено 22 ОСББ в 24 будинках та функціонують 9 ЖБК, керівники яких забезпечують якісне комунальне обслуговування мешканців своїх будинків.

З нагоди професійного свята міська влада відзначила працівників комунальних підприємств, які своєю щоденною працею постійно забезпечують нас водою, теплом, вивозять сміття, обслуговують будинки: КВУ “Каховводоканал” – Вєтрова В.Є., Долю М.В., Іванців В.Ф., Кулаковського В.В., Малишенко А.М., Нактініса О.М., Русняка А.А., Шевченка Ю.Б., Шумського О.О.; КП «ККК» – Дудніченко О.Г., Якубовську Г.Л., Комісарову О.В., Гаврилюка В.І., Комісарова М.В.; КП «КТП» – Мальцева Н.В., Самородську Т.В., Мішина В.А., Оленича С.С., Яєчка М.Б.; КПТМ “Каховтеплокомуненерго” – Альохіна В.О., Соболєва О.В., Федоренка В.А.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest